FONDS GEHANDICAPTENSPORT COLLECTEEERT SAMEN MET BVV BARENDRECHT

Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben een handicap waardoor sporten voor hen niet vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.

Elk jaar in april halen duizenden collectanten geld op voor Fonds Gehandicaptensport. Dit jaar werkt het fonds ook samen met sportverenigingen zelf, waaronder BVV Barendrecht. Van de opbrengst die via BVV Barendrecht wordt opgehaald gaat 50% naar Fonds Gehandicaptensport en 50% naar BVV Barendrecht zelf. Het geld dat met deze collecte wordt opgehaald komt uiteraard ten goede aan de G-voetballers van BVV Barendrecht, die ondanks een lichamelijke of verstandelijke beperking veel plezier beleven aan voetballen op sportpark De Bongerd.

Doneren aan Fonds Gehandicaptensport én BVV Barendrecht kan via de QR-code hiernaast. Natuurlijk kun je ook via de online collectebus van de BVV een bijdrage overmaken: die vind je op https://gehandicaptensport.digicollect.nl/bvv-barendrecht.

Naast de eigen G-voetballers die al meer dan vijftien jaar een prominent onderdeel van onze club zijn, is BVV Barendrecht ook actief als gastheer van de jaarlijkse G-voetbaldag van de Coaches Betaald Voetbal. Elke jaar op de eerste woensdag van augustus komen tientallen proftrainers en profscheidsrechters naar sportpark De Bongerd om voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking de dag van hun leven te bezorgen. Fonds Gehandicaptensport is een van de vaste partners die bijdraagt aan de landelijke G-voetbaldag. Tientallen vrijwilligers houden die dag ook altijd vrij in hun agenda om een bijdrage te leveren aan een uniek voetbalevenement, dat al meer dan 25 jaar op sportpark De Bongerd wordt georganiseerd.