“GLAS IS HALFVOL VOOR JEUGD OP DE BONGERD”

Door de vele beperkingen als gevolg van Covid-19 bevinden veel sportverenigingen zich momenteel in een lastige en uitdagende periode. Ook van alle spelende BVV leden, vrijwilligers, trouwe volgers en supporters wordt hierdoor best veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit gevraagd. Het is daarom zaak dat we deze tijdelijke situatie met elkaar positief blijven benaderen, al realiseer ik me heel goed dat dit in de donkere en druilige dagen voor de kerst niet altijd zal meevallen.

Alle amateurcompetities liggen momenteel stil en er is nog veel onduidelijkheid over het vervolg, maar gelukkig gelden er voor onze jeugdgroepen deze weken minder beperkingen. Deze beperkingen weerhielden de verantwoordelijke jeugdtrainers en -coördinatoren er in ieder geval niet van om binnen de mogelijkheden voor de diverse leeftijdsgroepen onderlinge toernooitjes, wedstrijden en uitdagende trainingen te organiseren.

De afgelopen twee zaterdagen was ik getuige van veel enthousiasme en voetbalplezier bij de goed georganiseerde activiteiten op de velden voor al onze jeugdgroepen. Echt top om te zien dat onze jeugdspelers de noodzakelijke beperkingen zo goed accepteren en in grote getale met zoveel gedrevenheid deelnemen aan de onderlinge activiteiten. Ik heb daarbij heel veel waardering voor de energieke, inspirerende en creatieve wijze waarop de trainers en coördinatoren met elkaar invulling proberen te geven aan deze zaterdagen.

Als laatste is het ook erg fijn om te constateren dat ook de ouders zich steeds beter houden aan de zeer beperkte bezoekmogelijkheden op ons complex, die helaas nodig lijken om het virus met elkaar terug te dringen. Op deze wijze helpen jullie ons enorm, waardoor jullie kinderen in deze voor iedereen moeilijke periode in ieder geval hun sport kunnen blijven beoefenen.

Mijn complimenten en veel dank aan iedereen die dit mede mogelijk maakt. Daar mogen we met elkaar best trots op zijn!

Gert van der Wal
Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken