BVV JEUGDJOURNAAL: TRAINER REZA BHAGELOE OVER JO8 BREEDTESPORT

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Deze week aandacht voor de onderbouw, waarin Reza Bhageloe als trainer betrokken is bij de 6- en 7-jarige voetballers in de breedtesport van de JO8.

Sinds een jaar of 3 ben ik intensief betrokken bij BVV sinds ik mijn zoon heb aangemeld, toentertijd bij de Bongerdjes. Omgaan met mensen en groepen kinderen begeleiden heb ik altijd al gedaan, ook vroeger als vrijwilliger in buurthuizen en als jeugdwerker. Zelf ben ik opgegroeid in Rotterdam-Zuid, in de wijk Bloemhof .Van kleins af aan was ik altijd al bezig met een bal en zo is mijn passie voor het voetbalspelletje al van jongs af aan ontstaan. Dit seizoen ben ik intensief betrokken bij de begeleiding van 5 teams in de JO8-breedtesport. Als schakel tussen club, ouder en kind probeer ik de juiste voetbaltechnische ondersteuning te bieden aan leiders en trainers en aanspreekpunt te zijn voor zowel ouder als kind.

Voor veel kinderen en ouders was de stap naar de JO8 compleet nieuw, omdat dit het eerste jaar is waar er niet meer onderling gevoetbald wordt maar tegen een echte tegenstander. Het verzamelen bij de wedstrijden, twee keer in de week trainen, wisselen gedurende een wedstrijd: het zijn allemaal dingen geweest waar een ieder aan heeft moeten wennen. Gelukkig wende dat al gauw en wist een ieder zijn draai snel te vinden. Ik ben blij met de ouders die vrijwillig helpen op trainingen en wedstrijddagen, want de BVV bestaat grotendeels uit vrijwilligers en zonder hen is er niet veel mogelijk binnen de club. Ik probeer als coördinator mijn enthousiasme binnen de club over te brengen op ouder en kind, met als doel dat terug te zien in plezier en spelvreugde bij alle betrokkenen.

Bij de JO8 zijn de kinderen 6 of 7 jaar, dat is een leeftijd die een speelse aanpak vraagt en een positieve benadering, vooral bij de breedtesport. Het belangrijkste uitgangspunt is het leren omgaan met de bal en hoe teamsport werkt. Ik heb zelf gezien hoe moeilijk het kan zijn om op te groeien in een wijk met minder kansen en minder mogelijkheden. Binnen de teams die ik onder mijn hoede heb kan ik me goed inleven in bepaalde kinderen, hun denkpatroon en manier van communiceren. Als ik ze maar voor één procent de goede kant op kan krijgen, dan is dat al pure winst!