INGEZONDEN: ZATERDAG ALS DE MOOISTE DAG VAN DE WEEK

“Zaterdag was de mooiste dag van de week, 
En je wist als je naar je vriendjes keek…,
Hier gaan ze heel wat beleven!”

Dit zijn de eerste zinnen van de titelsong van All Stars, geschreven en gezongen door Acda en de Munnik. Uiteindelijk is het voor ons bijna allemaal zo begonnen en de liefde voor het spelletje, de kameraadschap en uiteindelijk liefde voor onze club BVV Barendrecht ontstaan. Afgelopen zaterdag heb ik en hopelijk velen met mij zo’n dag beleefd waar Acda en de Munnik zo prachtig over gezongen hebben.

Veelal horen we natuurlijk als rechtgeaarde Nederlanders heel veel gemopper op elkaar en op de club. Het zou ons sieren als we wat meer van de kinderlijke onschuld van de All Stars behielden en het moois wat we samen hebben zouden koesteren. Denk daarbij vooral aan al die vrijwilligers die daar mede voor zorgen.

Het begon zaterdag vlak voor de wedstrijd van ons eerste elftal, toen we begrepen dat reservedoelman die dag een 51-jarige keeper van de veteranen was. Daarna kwamen de spelers hand in hand het veld op met de spelers van het G-team. Toen we ook nog, na een kansloze eerste helft, een punt uit het vuur sleepten was de stemming opperbest. Direct door naar de kantine, alwaar Carlo en Sander van den Eijnden een fantastische karaoke-avond hadden georganiseerd. Heel leuk om te zien dat ook de jongere leden initiatieven ontplooien.

Ik had een gelukzalig moment deze dag en avond, van de 51-jarige keeper, het G-team, het gewonnen punt en 300 BVV-vrienden in de kantine die met z’n allen ‘groen als gras’ aan het vieren waren met hun kameraden. Dit alles is amateurvoetbal bij BVV Barendrecht in optima forma. Dat er nog maar vele van dit soort zaterdagen met jullie allen bij onze mooie club mogen volgen!

Deze bijdrage is ingezonden door een anonieme trotse supporter.