INVULLING BVV-JEUGDKADER SEIZOEN 2021-2022

Een goede jeugdopleiding is enorm belangrijk voor onze vereniging. Dat gebeurt met een goede staf en gestructureerd kaderbeleid en zal moeten leiden tot een optimale voetbalontwikkeling en veel plezier bij al onze jeugdspelers en trainers binnen onze prestatieve en recreatieve jeugdtak.

Wij zijn daarom erg blij te kunnen melden dat Hoofd Jeugdopleiding Arno Kooij ook volgend seizoen verbonden zal blijven aan de BVV Barendrecht en zodoende na de zomer alweer aan zijn derde seizoen bij onze club gaat beginnen. Onder de bezielende, gestructureerde en warme aansturing van Arno maken we, ondanks de soms lastige situaties als gevolg van alle coronabeperkingen, grote stappen bij het nastreven van onze ambities en het realiseren van de afgeleide doelstellingen uit het twee jaar terug vernieuwde Jeugdbeleidsplan.

Maar Arno kan dit uiteraard niet zonder de hulp van een aantal zeer betrokken en gedreven kaderleden. Zijn alom gewaardeerde rechterhand Leen Vos zal ook komend seizoen de zeer brede rol van Facilitair Manager blijven vervullen op De Bongerd en daarnaast Arno assisteren bij de invulling van de rol van Technische jeugdcoördinator bovenbouw.

Arie Wesdijk blijft zijn kennis en ruime trainerservaring als Technisch jeugdcoördinator onderbouw inzetten voor het verder optimaliseren van de belangrijke voetbaltechnische fundering van onze jeugdopleiding en het coachen van onze jongste jeugdleden en veelal beginnende stafleden.

Stef Huszarik en Ray Atapary zijn dit seizoen in een duo-rol begonnen bij onze club als Technische Jeugdcoördinatoren meisjes en hebben ondanks de ingrijpende lockdown maatregelen toch hele mooie stappen kunnen zetten bij het herstructureren en opnieuw laten groeien van onze meisjestak. Zij voelen zich ook helemaal op hun plek en geven hun verblijf bij onze club daarom graag een vervolg.

Als laatste mogen we een ‘oude bekende’ , die eigenlijk nooit echt weg is geweest, als nieuwkomer binnen ons jeugdkader verwelkomen. Martin Maat zal zijn zeer ruime trainerservaring en brede deskundigheid, o.a. opgedaan bij vrijwel alle BVV-jeugdcategorieën en ook bij de doorstroming en begeleiding van eigen jeugdspelers naar het tweede elftal, gaan inzetten als Technisch Jeugdcoördinator middenbouw. Martin zal zich het aankomende seizoen vooral gaan richten op de begeleiding en aansturing van de JO14 t/m JO17 selectiegroepen en stafleden.

Er vinden momenteel veel gesprekken plaats met alle jeugdtrainers en jeugdcoördinatoren. Gelukkig hebben de meeste trainers al aangegeven graag te willen blijven en veel functies zijn ook al ingevuld. Binnenkort volgt hierover uiteraard ook meer informatie. Het is goed en erg fijn om vast te kunnen stellen dat we met elkaar (spelers, jeugdkader en ouders) binnen onze Jeugdopleiding op de goede weg zijn. Zelfs in deze moeilijke periode lukt het onze jeugdstafleden hele leuke onderlinge activiteiten voor al onze jeugdleden te organiseren en daarmee een lach op de gezichten van de kinderen te blijven toveren.

Gert van der Wal
Bestuurslid Technische Zaken