JEUGD EINDE MAAND WEER VOORZICHTIG DE VOETBALVELDEN OP

De stappen die het kabinet dinsdagavond aankondigde om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf woensdag 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding weer voetbalactiviteiten voor de jeugd gaan organiseren, zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en ook de kantine en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Het BVV-bestuur gaat zich in samenspraak met de technische commissie beraden hoe de club, rekening houdend met de beperkende maatregelen, de voetbalactiviteiten zorgvuldig en beheerst kan hervatten voor de verschillende doelgroepen. Voor de invulling van deze aangepaste maatregelen wacht het bestuur deze week wel eerst het advies van de KNVB af. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

Zodra er meer bekend is, informeren we u hierover via de website en de verschillende technische stafleden.