JEUGDTALENT DIVANO IGLESIAS SCHITTERT IN JEUGDOPLEIDING ADO DEN HAAG

Vol enthousiasme begon Divano als 5-jarige zijn voetbalcarrière in de Champions League van BVV Barendrecht. Al snel viel Divano zijn talent op en werd hij geselecteerd voor de hoogste O8 en O9-teams van de BVV. Na een succesvol seizoen in de JO9-1 werd Divano samen met twee toenmalige teamgenoten gescout door meerdere BVO’s. Hij koos voor het avontuur bij Feyenoord, maar voelde daar niet het volledige vertrouwde en besloot te vertrekken naar ADO Den Haag. Al snel was Divano als een vis in het water bij ADO en hij ontwikkelt zich ieder seizoen weer fantastisch. BVV Barendrecht is enorm trots op zijn ontwikkeling en was benieuwd naar zijn ervaringen en toekomstdoelen.

Hoi Divano, hoe gaat het? Heb je al plannen voor de vakantie?
Hoi BVV Barendrecht, met mij gaat alles goed! In de zomervakantie ga ik naar ons vakantiehuis in Spanje, maar ook in de vakantie geldt dat ik moet doortrainen om fit terug te komen voor het nieuwe seizoen!

Hoe is het afgelopen seizoen bij ADO gegaan? Heb je nog veel wedstrijden kunnen spelen ondanks de Corona-maatregelen?
Het afgelopen seizoen bij ADO was een ander seizoen dan normaal. We speelden bijna geen wedstrijden door corona en het seizoen bleef alleen bestaan uit trainingen. Maar al met al heb ik in het seizoen gewoon laten zien wat ik kan en mocht ook door naar de O15.

Welke positie(s) heb je gespeeld? En wat voor rol kreeg je bij die posities?
In het begin startte ik als buitenspeler, de positie waar ik het best uit de voeten kwam. De trainer zag mij als aanvallende middenvelder, wat voor mij wennen was, maar uiteindelijk heb ik niet vaak op “10” gespeeld door het corona-seizoen. Op linksbuiten kreeg ik meestal de rol om een beetje hangend aan de zijkant te blijven en zodra ik de bal kreeg explosief naar voren te bewegen, mijn actie te maken of een steekbal geven. Op 10 kreeg ik de opdracht om veel in de bal te komen en de steekpassjes te geven aan de voorhoede.

Kun je aangeven wat je afgelopen seizoen in de leeftijd O14 extra hebt geleerd t.o.v. de jaren ervoor?
In het afgelopen seizoen heb ik geleerd op hoog niveau snel te moeten handelen. Het spelletje gaat steeds sneller en je moet blijven scannen voor dat er een man in je rug zit.

Uiteraard is het je voetbaldroom om profvoetballer te worden, maar voor welke clubs in zowel het binnen- als buitenland zou je graag willen spelen? En waarom?
Ik zou graag op jonge leeftijd willen debuteren in het eerste van ADO en dan het liefst een buitenlandse transfer maken naar Spanje. Bijvoorbeeld naar Celta de Vigo de club waar mijn Spaanse familie vandaan komt. En uiteindelijk waar iedereen van droomt een toptransfer maken naar een topclub. Een echte topclub voor mij is Real Madrid mijn lievelingsclub de beste club ter wereld.

Hoe is het om drie voetballende broers te hebben en zijn ze nog een beetje aardig voor je?
Onze familie is een echte voetbalfamilie. Mijn twee broertjes spelen bij de BVV, wat voor ons altijd bekend terrein is geweest en waar ik begonnen ben. Mijn broer was altijd de sterke spits en zelfs aanvoerder van BVV D1 en was geweldig met zijn schoten en omhalen. Mijn twee broertjes zijn allebei verdedigers, maar heel verschillend. Diego is een opkomende back met perfect inzicht en weet wanneer die moet ingrijpen en Destino is onze kleine grote bulldozer waar niemand langs komt.

We zien je soms op de BVV kijken bij je broertjes, maar heb je verder nog contact met spelers of trainers van Barendrecht en zo ja met wie?
Ik kom nog vaak op BVV om bij mijn broertjes te kijken en ken nog veel spelers van mijn oude team of van school, bijvoorbeeld Tim (JO15) en Joël (JO16) en nog veel meer. Ik heb ook goed contact met trainer Sven van JO14.

Wat is je doel voor komend seizoen?
Mijn doel voor komend seizoen is met mijn team promoveren en ons tegen teams zoals Ajax, PSV en Feyenoord te kunnen handhaven.

BVV Barendrecht wenst Divano enorm veel succes met het behalen van zijn doel voor komend seizoen. Ook hopen wij dat Divano zijn mooie dromen in Spanje mag gaan najagen en wij hebben alle vertrouwen in zijn kwaliteiten. Mocht het onderweg toch niet lukken is hij altijd welkom op Sportpark de Bongerd en zullen wij hem met open armen ontvangen. Divano heel veel succes en bovenal plezier bij ADO!