RAMY SALEM KIEST VOOR ZAKELIJKE CARRIERE EN STOPT PER DIRECT

Ramy Salem zal dit seizoen niet aan de aftrap verschijnen bij BVV Barendrecht. De 27-jarige buitenspeler had deze week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen moeten beginnen bij de Barendrechtse hoofdmacht, maar heeft de technische leiding van de club te kennen gegeven zijn prestatieve sportcarrière te beëindigen. Zijn eigen bedrijf dat hij ruim anderhalf jaar geleden opzette kost hem zoveel tijd dat het niet te combineren valt met voetballen op divisieniveau.

Ramy maakte zijn vertrek dinsdagavond bekend aan zijn teamgenoten: “Door de tijd die ik kwijt ben aan mijn werk kan ik niet meer de volle 100% aan voetbal geven, terwijl ik vind dat je dat als speler wel moet doen voor je team en je club. Na lang overwegen en vele gesprekken met familie en vrienden heb ik besloten om me volledig te gaan focussen op mijn carrière. Dat betekent tot mijn spijt dat ik het voetbal en Barendrecht in het bijzonder moet gaan missen.”

Voor Barendrecht betekent het vertrek van Ramy een aderlating. De behendige aanvaller kwam in 2016 over van de amateurs van Sparta Rotterdam en groeide uit tot een van de publiekslievelingen op sportpark De Bongerd. Hij stond vanaf het voorjaar van 2018 ruim anderhalf jaar buitenspel vanwege een ernstige kruisbandblessure, maar kwam weer terug in zijn vertrouwde conditie, al bleef wedstrijdritme vanwege de twee vanwege corona onderbroken seizoenen nog een uitdaging. Hij kwam tot 83 officiële optredens in de hoofdmacht van Barendrecht, waarin hij 22 keer trefzeker was.

In het nieuwe seizoen moet Barendrecht het echter stellen zonder Ramy, die tijdens zijn revalidatie een studie econometrie afrondde en vlak daarna zijn eigen bedrijf oprichtte. Hoewel Barendrecht het vertrek van Ramy uiteraard zeer betreurd, respecteert de technische leiding zijn beslissing en wenst de club hem alle succes in zijn verdere zakelijke ontwikkeling.