JO13-TALENTEN HOUDEN ZICH STAANDE IN NEDERLANDSE TOP

Jeugdteam JO13-1 beleefde vorig jaar een memorabel seizoen, uitkomend in een competitie met meerdere betaald voetbal clubs. Trainer Jesse Huijser maakte de stormachtige ontwikkeling van de groep Barendrechtse talenten van nabij mee en blikt in de presentatiegids 2023/2024 met veel plezier terug op de vele bijzondere wedstrijden. “We speelden een bekerwedstrijd waarbij er meer mensen op de tribune zaten dan bij ons eerste elftal!”

Het team begon het seizoen in de najaarscompetitie met clubs als Willem II, MVV Maastricht en FC Den Bosch. “Dan zit je dus ineens op zaterdagochtend al om 06:45 uur in de bus op weg naar Limburg, dat is toch wel iets anders dan een wedstrijd hier in de regio”, glimlacht trainer Jesse, die inmiddels voor het vierde jaar bij BVV Barendrecht actief is. “Ik ben eigenlijk mijn hele leven actief geweest bij VV Zwaluwen in Vlaardingen, maar wilde een aantal jaar geleden graag een stap hogerop maken”, legt hij zijn keuze voor de BVV uit.

Jesse Huijser

Hechte groep
Met de selectie van JO13 kreeg hij een bijzonder team onder zijn hoede. “Wat toch wel uniek was, is dat het team grotendeels bestond uit van oorsprong Barendrechtse jongens. Als ik dat vergelijk met andere clubs in de competitie, dan zie je dat er toch vaak veel spelers van buitenaf worden gehaald”, weet Jesse. Het team vormde een hechte groep, wat ook direct de kracht van het elftal vormde. “Ze wilden echt voor elkaar knokken en bleven gaan. Daarnaast gingen ze ook buiten de wedstrijden veel met elkaar om”, legt Jesse uit.

Met enkele aansprekende zeges werd in de najaarscompetitie zelfs promotie afgedwongen naar een hogere divisie. “We eindigden als vierde en wonnen onder meer van FC Den Bosch en ADO Den Haag. Dit deden we bovendien met verzorgd voetbal, we wilden nooit verdedigend spelen”, kijkt Jesse trots terug. “In de hogere voorjaarscompetitie hadden we het na de winterstop lastiger, maar met tegenstanders als MVV Maastricht, VVV Venlo en topamateurclub AFC eindigden we toch op een verdienstelijke vijfde plaats.”

Bekeravontuur
De kers op de taart vormde echter het bekertoernooi. Na knappe overwinningen op Fortuna Sittard en FC Eindhoven was in de kwartfinale Roda JC de tegenstander. “De hele tribune zat vol, toeschouwers hadden zelfs fakkels meegenomen en zorgden voor een fantastische sfeer”, blikt Jesse terug. “We hebben de wedstrijd nipt verloren, maar alle spelers en begeleiding zullen dit niet snel vergeten”, glimlacht hij.

Komend seizoen stromen de meeste spelers alweer door naar een hogere leeftijdscategorie en begint Jesse met een grotendeels nieuwe selectie aan het seizoen. “De uitdaging zal er niet minder om zijn, want we gaan nu zelfs in de tweede divisie spelen”, weet Jesse. Toch hoopt hij de prestaties van afgelopen seizoen op zijn minst te evenaren. “Het zou mooi zijn als we weer bovenin de middenmoot kunnen meedraaien”, besluit de ambitieuze trainer.