KAMPIOENSTEAM BARENDRECHT 1998 WEER EVEN BIJ ELKAAR

Het kampioenselftal van de BVV Barendrecht in 1998 kwam zondagmiddag op De Bongerd weer bij elkaar. Het team van trainer Ronald Klinkenberg pakte ruim 23 jaar geleden de titel in het zaterdagvoetbal. Het initiatief voor de reünie kwam van oud-speler Ton Stam, die samen met toenmalig voorzitter Klaas Groenendijk de spelers, trainers en bestuurders van toen – met familie en aanhang – had opgetrommeld voor een weerzien.

“Het was een fantastisch jaar”, blikte Klinkenberg terug. De gedreven trainer kwam van Slikkerveer en werd met Barendrecht buiten alle verwachtingen afdelingskampioen. In de nacompetitie bleken IJsselmeervogels en ARC te sterk.

Klaas Groenendijk roemde de trainer, maar ook de begeleiders en het bestuur. “Dan noem ik mensen als Wim van den Heuvel en Wil Roestenburg. Klinkenberg zei altijd: pech bestaat niet, geluk bestaat niet, maar het kan wel eens tegen zitten.” Het zat Barendrecht in het jaar 1997/’98 op het eind mee, met een niet eens zo’n brede selectie. Pieter Vermaas werd topscorer met 14 treffers in 26 duels, maar mannen als Ton Stam, Lars van Delzen en Johan Fokkens wisten ook makkelijk het net te vinden. “Met 54 punten werden we kampioen”, wist Klinkenberg nog.

Hij nodigde de spelers en begeleiders – van Steffen van der Linden tot aan elftalleider Henk Kooiman – uit nog een strafschop te nemen. Daarna was het tijd voor het buffet en een drankje.

Klaas Groenendijk spreekt de selectie van ‘Barendrecht 1998’ toe.
Ook toenmalig trainer Ronald Klinkenberg nam het woord.

 

Het kampioenselftal ruim 23 jaar na het behalen van de titel.