KNVB SCHRAPT PROGRAMMA A-CATEGORIE, B-CATEGORIE KAN WEL IN ACTIE KOMEN

De KNVB heeft het programma voor teams in de A-categorie voor komende zaterdag 4 december geschrapt. Nu er ’s avonds geen mogelijkheid meer is om te trainen, heeft de voetbalbond besloten alle wedstrijden voor de prestatieve teams voor komend weekend uit het programma te halen.

Alle teams in de B-categorie – de recreatieve teams – mogen wel in actie komen. Teams uit deze categorie die niet willen voetballen, kunnen dat aangeven bij de KNVB en op medewerking rekenen bij het verplaatsen van wedstrijden. Een aantal van onze teams of onze tegenstanders kan dus nog wel op eigen verzoek de wedstrijd van komende zaterdag laten annuleren.

Vooralsnog blijft de rest van het wedstrijdprogramma voor de zaterdagen 11 en 18 december wel op de kalender staan, omdat de KNVB bij het kabinet de oproep heeft gedaan om trainingen in de buitenlucht tóch toe te staan in de avonduren. Of het kabinet aan dat verzoek voldoet, wordt in de loop van de week bekend. Pas daarna neemt de KNVB een besluit over het andere speeldagen voor zowel de A-categorie als de B-categorie.

Het bestuur van BVV Barendrecht inventariseert tenslotte of er doordeweeks of op zondag overdag trainingen ingepland kunnen worden, zolang trainen in de avonduren niet is toegestaan. De club neemt daar een besluit over als de KNVB bekend heeft gemaakt of en op welke wijze de competities de komende weken kunnen doorgaan.