NIELS VORTHOREN BEËINDIGT NA DIT SEIZOEN IMPOSANTE VOETBALCARRIÈRE

Niels Vorthoren hangt na dit seizoen zijn spreekwoordelijke voetbalschoenen aan de wilgen. De bijna 36-jarige aanvallende middenvelder voelt zich nog altijd fit en is nog steeds erg gedreven, waardoor dit besluit voor hem als echte liefhebber een lastig te nemen horde was.

In de zomer van 2019 maakte Vorthoren de overstap vanuit het profvoetbal naar BVV Barendrecht. Een mooie en lange carrière bracht hem langs de profclubs Willem II, FC Den Bosch, Excelsior, MVV, Hacken in Zweden en Sandnes Ulf in Noorwegen.

De overgang van fulltime met voetbal bezig zijn naar een combinatie van amateurvoetbal en een fulltime baan bij BVV-sponsor Villex vergde enig aanpassingsvermogen van hem, maar al snel had Niels zijn draai binnen onze club volledig gevonden.

Met zijn ervaring, inzicht en gedrevenheid was hij de afgelopen vijf seizoenen een voorbeeld voor veel spelers en steeds een vaste waarde binnen het basisteam. Hij vervulde hierbij ook een belangrijke rol in het groepsproces en bij de sfeer binnen het team. Niels geniet nog steeds van elke training, de wedstrijden en sfeer in de kleedkamer, maar voelt ook dat de jaren beginnen te tellen en hij minder kan brengen dan voorheen. Daarbij wil hij nu ook graag meer tijd gaan besteden aan zijn jonge gezin.

De BVV is Niels veel dank verschuldigd voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze club. De sympathieke middenvelder zal er ook in zijn laatste halfjaar bij de rood/witten alles aan blijven doen om met een promotie zijn mooie carrière af te kunnen sluiten.