ONVERDIENDE NEDERLAAG TEGEN KLARENBEEK VOOR VROUWEN 1

Een discutabele rode kaart in de eerste helft voor Sasha Leemans had afgelopen zaterdag tegen Klarenbeek een grote invloed op de uitslag. Onze vrouwen waren met tien speelsters zelfs de betere ploeg en kregen ook de beste kansen in het kletsnatte Klarenbeek. Helaas zat het deze middag helemaal niet mee voor onze dames, met een onterechte 3-2 nederlaag als resultaat.

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd, de eerste kans in de stromende regen was dan ook voor de rood-witten. Rebekka van Esch dacht de bal al na 3 minuten binnen te kunnen schieten, maar werd door een verdedigster tot hoekschop verwerkt.

Barendrecht had de wedstrijd onder controle, totdat de bal uit de kluts voor de voeten van een aanvalster van Klarenbeek viel die hierdoor vrij gemakkelijk de 1-0 kon aantekenen.

Barendrecht herpakte zich snel en 5 minuten later was het Diede van der Knaap die – na een goede balverovering op het middenveld – met een goede dieptepass Rebekka van Esch vrij voor de keepster zette en zo vrij snel de gelijkmaker op haar naam kon schrijven 1-1.

Barendrecht probeerde gelijk door te drukken en een voorsprong te forceren. Wederom was het tot twee keer toe Rebekka van Esch die dichtbij was, maar haar schoten gingen naast en over. Ook een schot van Athina van Bolhuis wist het net niet te raken.

Het was wachten totdat Barendrecht wederom zou gaan scoren. Maar het was uiteindelijk weer de thuisploeg dat op voorsprong kwam, door onachtzaamheid in een omschakel moment, werd keepster Leah van der Weele met een boogbal van buiten het zestienmetergebied verslagen 2-1.

Barendrecht was even van slag en spel werd wat slordiger. Sasha Leemans moest zich met een sliding volledig strekken om de bal nog voor de aanstormende aanvalster van Klarenbeek weg te tikken. Hierdoor kwam de aanvalster ten val en de scheidsrechter was van mening dat de bal niet werd gespeeld en dat de aanvalster een doorgebroken speelster was. Hierdoor was, tot ieders grote verbazing, zijn besluit een directe rode kaart voor Sasha Leemans. Alle protesten ten spijt werd dit niet meer teruggedraaid door de leidsman en Barendrecht moest na 40 minuten verder met tien speelsters.

Na wat omzettingen in de rust ging Barendrecht, ondanks een speelster minder, toch op zoek naar een goed resultaat. Ze bleven de thuisploeg goed onder druk zetten en er werden zelfs wat kansen gecreëerd. En na 59 minuten kregen onze dames eindelijk loon na werken. Een diepe bal kwam voor de voeten van Athina van Bolhuis die omspeelde de keepster en schoot de terechte 2-2 binnen.

Men voelde dat er nog meer te halen was dan een gelijkspel. Rebekka van Esch kreeg een goede kans, na een prima pass van Diede van der Knaap, maar haar inzet ging net naast.

Maar net als in de eerste helft, was het weer de thuisploeg dat profiteerde van een ongelukkige klutsbal. Deze viel weer voor de voeten van een aanvalster van Klarenbeek en die kon zo weer heel makkelijk de 3-2 aantekenen.

Met nog 24 minuten te gaan werd het alles of niets voor de dames uit Barendrecht. Een grote kans van invalster Michelle Stubbs werd door de keepster verijdeld, doordat ze Michelle in het zestienmetergebied torpedeerde. Maar de scheidsrechter zag, vanuit de middencirkel, hier geen overtreding in. Hierna volgde nog wat kleine mogelijkheden, maar het zat de dames niet mee. Zo werd het helaas niets voor onze dames, terwijl ze deze wedstrijd zeker veel meer hadden verdiend dan een 3-2 nederlaag.

SC Klarenbeek VR1 – BVV Barendrecht VR1 3-2 (2-1)
Doelpunten: 17’ 1-1 Rebekka van Esch. 59’ 2-2 Athina van Bolhuis
Gele kaart: 41’ Diede van der Knaap. Rode kaart: 40’ Sasha Leemans
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon (46’ Nina Reitsma), Sasha Leemans, Merel Huizer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap, Mischa Lima, Sienna Shew-Atjon (62’ Michelle Stubbs, 74’ Madeleine Pols); Athina van Bolhuis (62’ Rachelle Ardon), Rebekka van Esch, Emma Kocabas (68’ Eva van der Toorn).

Achtste
Door deze nederlaag staan onze vrouwen momenteel op de achtste plek in de Hoofdklasse-A met 5 punten uit 5 wedstrijden.

Be Quick VR1
Zaterdag 11 november komt de koploper Be Quick ’28 op bezoek. Het zal wederom een lastige wedstrijd worden voor onze dames. De aftrap op Sportpark De Bongerd is om 12:15u.