BARENDRECHTS FEESTJE IN BREDA OP 11DE VAN DE 11DE

Bij Baronie in Breda hadden ze zaterdagavond best een feestje willen vieren, het was immers de 11de van de 11de, de officiële start van de aanloop naar het carnaval. Maar na afloop van de wedstrijd Baronie-Barendrecht stond er 2-4 op het scorebord en konden de rood/witten feesten. Barendrecht herstelde zich met de winst van de nederlagen tegen OSS’20 en Gemert. De rood-witten klimmen naar plek drie in de Derde Divisie B, het verschil met koploper Stedoco is zeven punten.

Opnieuw stonden de bezoekers zaterdagavond nog gehavend aan de start. Barendrecht miste achtereenvolgens Danny Monster, Timo de Graaf, Joey Jongman en Robbert Olijfveld wegens blessures en schorsingen. Een lichtpuntje was de terugkeer van Aness Serghini, die op de bank begon. Er waren basisplaatsen voor Niels Vorthoren en Trex Drexhage.

Het was die laatste die in de beginfase imponeerde. Al na 8 minuten zorgde de spits voor de 0-1 op aangeven van Vorthoren. Nadat Brent Vugts had gemist, maakte Drexhage er na 13 minuten 0-2 van, nu uit een voorzet van Tim Eekman.

De aanvoerder was dicht bij de 0-3, maar zijn vrije trap scheerde net over. Negen minuten voor
rust was het dan wel raak. Nu knikte Vugts uit een hoekschop binnen, 0-3. Met een ruime voorsprong zocht Barendrecht de kleedkamers op.

Terugval
Maar na de onderbreking werd het uit het niets 1-3. Skender Loshi zette voor en Sven Dijkgraaf gleed de bal in het eigen doel. Barendrecht was het even kwijt en Baronie rook dat er meer in zat. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 2-3, nu was het Loshi zelf die raak prikte.

Maar de bezoekers zetten de zaak snel recht. Invaller Aness Serghini, terug van weken blessureleed, schoot de 2-4 binnen. Daarmee was het duel gespeeld, al maakte Baronie nog wel een treffer die wegens buitenspel werd afgekeurd.

Baronie-Barendrecht 2-4 (0-3)
8. 0-1 Drexhage, 13. 0-2 Drexhage, 36. 0-3 Vugts, 49. 1-3 Dijkgraaf (eigen doelpunt), 80. 2-3 Loshi, 82. 2-4 Serghini.
Scheidsrechter Jobse. Gele kaarten: Townsend, Zimmerman, Van Gestel (Baronie)
Opstelling Baronie: Townsend, Oenen (46. Ouwerkerk), Morabit (77. Cecilia), Keuken, Ikhmach, Baddaje, Loshi, Van Gestel, Bortolotti (46. Nagtzaam), Bousaksaki (61. Zimmerman) en L. Brand.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; J. Brand, Dijkgraaf, Eekman, Jouhri; Dielhof (83. Van de Werp), Vorthoren, Van der Stoep (52. Bayram); Mrowicki (75. Van der Kreeke) Drexhage en Vugts (75. Serghini).

Derde
Barendrecht stijgt naar de derde plaats met nu 22 punten uit 12 wedstrijden. Koploper Stedoco blijft maar winnen en heeft 29 punten, UNA telt 26 punten.

Unitas
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, dan is Unitas uit Gorinchem de tegenstander. De aftrap op De Bongerd is om 14.30 uur