RUIME NEDERLAAG VROUWEN 1 TEGEN REIGER BOYS

Een door blessures, ziekte en afwezigen zwaargehavende Vrouwen 1 is er niet in geslaagd om in Heerhugowaard een goed resultaat te boeken. Er werd met 5-3 verloren van een goed voetballend Reiger Boys Vrouwen 1.

De eerste helft was enigszins saai en futloos, er werd door beide ploegen weinig tot niets gecreëerd. De thuisploeg was meer in balbezit en lieten de bal gemakkelijk rondgaan, maar tot echte uitgespeelde kansen leidde dat ook niet.

Na een klein half uur voetballen kwam de openingstreffer, voor de thuisploeg, letterlijk uit de lucht vallen. Een bal werd blind naar voren geschoten, vanaf de rechterflank op goed geluk voor het doel gebracht, waar deze toevallig bij de vrijstaande spits van Reiger Boys terecht kwam die de bal hoog in het rood-witte doel schoot – 1-0.

De 2-0 die zeven minuten later viel was illustratief voor de fase waarin Vrouwen 1 zich momenteel bevindt, weinig geluk en het kwartje valt altijd verkeerd. Een hoekschop belandde bij de eerste paal en viel in de kluts, via twee Barendrechtse benen, het eigen doel binnen.

In de rust bracht Lucas van der Snel drie nieuwe speelsters, waaronder de debuterende Robin de Jong uit de MO20, om toch te proberen om het tij te keren. Barendrecht kwam wat feller uit de startblokken en wist de thuisploeg enigszins onder druk te zetten. Dit resulteerde al vrij snel tot een grote kans voor Mischa Lima en die wist deze ook direct te benutten – 2-1.

Lang kon Barendrecht niet genieten van de treffer, want de eerste de beste aanval van Reiger Boys was meteen raak – 3-1.

Barendrecht gooide wel wat meer strijd in de wedstrijd en ging wederom op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was uiteindelijk Robin de Jong die haar debuut in Vrouwen 1 opluisterde met een doelpunt, een bekeken boogbal van net buiten de zestien viel onder de lat binnen. Zo was de marge weer teruggebracht naar één doelpunt – 3-2.

Vijf minuten later was het de thuisploeg die, vanuit buitenspelpositie wat door de arbiter werd overruled, de marge weer verdubbelde – 4-2. Hierna leek de wedstrijd enigszins gespeeld en ruim een kwartier voor tijd werd het ook nog 5-2 de Reiger Boys.

Een kwartier voor tijd mocht Anouk Langstraat uit de MO20 ook nog, nu als veldspeelster, haar debuut maken voor Vrouwen 1. Haar debuut als keepster had ze al eerder deze competitie gemaakt in de uitwedstrijd tegen Berkum.

Vlak voor tijd wist Eva van der Toorn, vanuit een hoekschop, nog de 5-3 binnen te koppen. Dit was tevens de eindstand.

Reiger Boys VR1 – BVV Barendrecht VR1 5-3 (2-0)
Doelpunten: 48’ 2-1 Mischa Lima; 60’ 3-2 Robin de Jong; 88’ 5-3 Eva van der Toorn.
Geel: 46’ Iris Zoon; 79’ Eva van der Toorn.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans (46’ Mackenzie Poleij), Merel Huizer, Eva van der Toorn; Avalon van Dijk (46’ Diede van der Knaap), Rebekka van Esch, Sienna Shew-Atjon (46’ Robin de Jong); Michelle Stubbs (62’ Nina Reitsma), Rachelle Ardon (75’ Anouk Langstraat), Mischa Lima.

Negende
Na dit verlies zijn onze vrouwen gezakt naar de negende plaats met 14 punten uit 14 wedstrijden.

S.C. Klarenbeek
Zaterdag 23 maart staat de uitwedstrijd tegen de nummer vijf Klarenbeek op het programma. De uitwedstrijd werd, mede door een onterechte rode kaart, onverdiend met 3-2 verloren. De aftrap is om 12:15u op Sportpark De Bongerd.