BARENDRECHT WINT OOK IN ROSMALEN: 0-2

Barendrecht heeft zaterdagavond gedaan wat het aan zijn stand verplicht is: winnen bij OJC Rosmalen. In Oost-Brabant werd het 0-2 dankzij twee treffers van topscorer Robbert Olijfveld. De rood/witten blijven zo bovenaan met drie punten voorsprong op Stedoco.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel zaterdag kon geen beroep op de geschorste Danny Monster. Tim Eekman nam zijn plek in in het centrum van de verdediging. Dat betekende weer een basisplaats voor Jay Brand. De rest van de formatie bleef intact.

De bezoekers kenden een droomstart, want al na twee minuten was het raak. Robbert Olijfveld kopte van dichtbij raak, 0-1. Barendrecht was de betere ploeg en kreeg meer mogelijkheden. Brent Vugts mikte over, een vrije trap van Joey Jongman werd door OJC-keeper Wouter van der Plas gered. Ook Vugts stuitte op de Brabantse sluitpost. Even daarna mikte Rosmalen naast het doel van Bradly van der Meer.

Paal
Ook na de rust ging het gelijk op met kansen voor beide ploegen. Nadat OJC een kans had gemist, schoot Vugts – die de keeper al voorbij was – tegen de buitenkant van de paal. Even daarna raakte ook de thuisploeg het aluminium, daar kwam Barendrecht goed weg.

Nog geen minuut later was het weer Robbert Olijfveld die nummer twee binnenprikte, 0-2 uit een pass van invaller Drexhage. Daarmee leek het duel wel beslist. Het was doelpunt nummer dertien alweer voor de topscorer van Barendrecht.

Intussen was er al volop gewisseld: Schop, Vorthoren en Drexhage voor Jouhri, Van der Stoep
en Vugts. Later kwamen ook Dielhof en Mrowicki nog in het veld.

Aness Serghini was in de slotfase dicht bij de 0-3, maar de OJC-doelman voorkwam dat. Ook invaller Olek Mrowicki had er nog een kunnen maken, maar weer lag de Brabantse keeper in de weg. Zo bleef het 0-2, waarmee Barendrecht weer drie belangrijke punten bij kon schrijven.

OJC Rosmalen – Barendrecht 0-2 (0-1)
2. 0-1 Olijfveld, 67. 0-2 Olijfveld.
Scheidsrechter Te Kloeze, gele kaart: Viellevoye (OJC Rosmalen), Eekman (Barendrecht).
Opstelling OJC Rosmalen: Van der Plas; Simmons, Van Tooren, Spijkers (85. Huibers), Zonnenberg, Wijkmans, Viellevoye (56. Laazizi), Pijnenburg, Mulders, Wels (46. Hassan) en Van Meurs.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Brand, De Graaf, Eekman, Jouhri (68. Schop); Bayram, Jongman, Van der Stoep (62. Vorthoren); Vugts (62. Drexhage), Olijfveld (85. Dielhof) en Serghini (85. Mrowicki).

Bovenaan
Barendrecht blijft bovenaan in de Derde Divisie B, met nu 55 punten uit 26 wedstrijden. Stedoco won ook en heeft er 52. Daarna volgen Sportlust met 46, Blauw Geel met 45 en TEC met 42 punten. De ploeg uit Tiel komt zondagmiddag nog in actie. Barendrecht heeft nog acht duels te gaan.

Gemert
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen Gemert. Met deze ploeg hebben de rood-witten nog een appeltje te schillen, want uit verloren ze met 4-1. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Restant
Hoe ziet het restant van het seizoen voor Barendrecht eruit? Er zijn nog vier duels thuis en vier wedstrijden uit: thuis tegen Gemert, Baronie, Groene Ster en TOGB en uit naar OSS’20, Unitas, TEC en Kloetinge.