VERLIES VROUWEN 1 IN TWEEDE BEKERWEDSTRIJD

De tweede bekerwedstrijd voor Vrouwen 1, tegen FC Rijnvogels uit de Topklasse, werd enigszins geflatteerd met 5-2 verloren. Ondanks de hitte en de vele blessuregevallen, bleven onze dames knokken voor een goed resultaat en een gelijkspel was zeker niet onverdiend geweest.
De thuisploeg kwam binnen 2 minuten al op voorsprong. Een overtreding op het middenveld werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien en uit de daaropvolgende aanval was het meteen raak: 1-0.

Barendrecht ging meer druk zetten en daardoor werden bij de thuisploeg vooral achterin fouten gemaakt. Een schot naast van Athina van Bolhuis en een vrije trap voorlangs van Diede van der Knaap waren de eerste wapenfeiten na 10 minuten spelen. De rood-witten zetten Rijnvogels bij elke achterbal goed vast. Hierdoor dwongen ze de tegenstander tot het maken van fouten. Dit werd na 12 minuten spelen uiteindelijk beloond. Een breedtepass door het centrum van de centrale verdedigster van Rijnvogels, werd door Athina van Bolhuis onderschept en ze schoot de bal langs de uitkomende keepster binnen 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg Barendrecht meer grip op de wedstrijd en ook wat grote kansen. Na een goede actie van Rebekka van Esch stond de keepster een tweede Barendrecht treffer in de weg. En een afgemeten voorzet van Kimberley Greven werd door Athina naast gekopt. Toch was het de thuisploeg die uit een counter genadeloos toesloeg. Twee minuten later stond Athina van Bolhuis – na een mooie steekpass van Diede van der Knaap – wederom oog-in-oog met de keepster, maar nu rolde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zo gingen de dames met een 2-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft bleven Sasha Leemans en Diede van der Knaap geblesseerd achter in de kleedkamer. Dit betekende dat jeugdspeelster Solana Fessatsion haar officiële debuut in Vrouwen 1 mocht maken en dat deed ze naar behoren. Barendrecht ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon niet echt uitgespeelde kansen creëren. Nadat ook Kimberley Greven met een blessure het veld moest verlaten, kreeg de thuisploeg wat meer overwicht. Na een goede redding van Leah van de Weele en de paal was het daarna uit een hoekschop, via een kopbal, wel raak 3-1.

Ondanks de achterstand bleef Barendrecht strijden voor een beter resultaat. Met een goede redding wist Leah van de Weele het team voor een grotere achterstand te behoeden. In de daaropvolgende aanval wist Emma Kocabas aan de linkerkant van het veld een harde tackle te ontwijken en kon daarna opstomen richting achterlijn. Uiteindelijk legde ze de bal bij de tweede paal panklaar neer voor Madeleine Pols, die haar eerste treffer van dit seizoen kon aantekenen: 3-2.

Dit gaf de rood-witten nieuwe energie en er werd op zoek gegaan naar de verdiende gelijkmaker, maar door deze dadendrang, de warmte en de vermoeidheid van de speelsters ontstonden achterin ruimtes waarvan de thuisploeg uiteindelijk in de blessuretijd nog twee keer kon profiteren. Zo eindigde deze wedstrijd helaas in een 5-2 nederlaag. Maar desondanks was de technische staf tevreden en qua niveau deed Vrouwen 1 zeker niet onder voor dit team uit de Topklasse.

FC RIJNVOGELS VR1 – BVV Barendrecht VR1 5-2 (2-1)
Doelpunten: 12’ 1-1 Athina van Bolhuis, 72’ 3-2 Madeleine Pols
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van de Weele; Sasha Leemans (46’ Solana Fessatsion), Simone Hofer, Merel Huizer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap (46’ Sienna Shew-Atjon), Miesha Leemans, Rebekka van Esch; Kimberley Greven (55’ Mischa Lima), Athina van Bolhuis (65’ Emma Kocabas), Madeleine Pols.

IJFC VR1
Zaterdag 16 september staat om 12:30u de volgende en voorlopig laatste bekerwedstrijd op het programma. De thuiswedstrijd tegen IJFC VR1.