VIER OP EEN RIJ: VROUWEN 1 VERSLAAT OOK SAESTUM VR2

De vierde overwinning op rij voor Vrouwen 1 in de competitie is een feit (zelfs zes overwinningen op rij met de Rijnmond Cup erbij). Onze dames wonnen afgelopen zaterdag ook de lastige uitwedstrijd in Zeist. Saestum Vrouwen 2 werd in een uiterst sportief duel verdiend met 0-2 verslagen.

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd en kreeg meteen al een grote kans, Sienna Shew-Atjon zag haar inzet helaas over gaan. De volgende grote kansen waren voor Rachelle Ardon die vanaf rechts de bal over de keepster schoot maar haar inzet ging voorlangs. En een schot van Mischa Lima in de korte hoek werd door de keepster van Saestum gepakt.

Naar mate de wedstrijd vorderde liet Barendrecht zich wat uit het spel halen door de wat warrig fluitende leidsman, hierdoor kwam de thuisploeg wat beter in het spel en kreeg ook direct ook meer kansen. De grootste kans voor de thuisploeg, een afstandsschot, werd heel knap door Leah van der Weele over de lat getikt. Met een 0-0 ruststand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

Barendrecht begon slordig aan de tweede helft en dit resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het rood/witte doel. Uiteindelijk wist Barendrecht zich te herpakken en weer het initiatief te nemen. Het was uiteindelijk Rachelle Ardon die attent reageerde op een fout van de Saestum doelvrouw en dit buitenkansje benutte – 0-1.

Vier minuten later was het weer raak, door een fantastisch doelpunt van Athina van Bolhuis. Ze kreeg de bal net over de middenlijn in bezit en schoot de bal vanaf ruim 30 meter, over de te ver voor haar doel staande keepster, het doel in – 0-2.

De wedstrijd leek hierna wel gespeelt, ware het niet dat Sasha Leemans in de 84e minuut voor de tweede keer deze wedstrijd een belachelijke gele kaart kreeg van de scheidrechter – die in een hele sportieve wedstrijd onnodig met gele kaarten liep te strooien – en met rood het veld moest verlaten.

Barendrecht moest daarna nog zo’n 15(!) minuten met 10 speelsters de 0-2 voorsprong verdedigen, maar de verdiende zege werd uiteindelijk toch over de streep getrokken.

Saestum VR2 – BVV Barendrecht VR1 0-2 (0-0)
Doelpunten: 64’ 0-1 Rachelle Ardon; 68’ 0-2 Athina van Bolhuis.
Geel: Diede van der Knaap, Mischa Lima, Lucas van de Snel, Athina van Bolhuis.
Rood (2x geel): Sasha Leemans
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mackenzie Poleij; Diede van der Knaap (61’ Elaine Fertoute), Avalon van Dijk, Sienna Shew-Atjon; Athina van Bolhuis, Rachelle Ardon (77’ Michelle Stubbs), Mischa Lima.

Vijfde
Dankzij deze overwinning en het puntenverlies van Jong Sparta Rotterdam en Klarenbeek zijn onze dames gestegen naar de vijfde plek in de Hoofdklasse-A met 26 punten uit 18 wedstrijden.

Jodan Boys
Zaterdag 11 mei staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, koploper Jodan Boys VR1 komt dan op bezoek. De uitwedstrijd werd nipt met 4-3 verloren. De aftrap is om 14:30u op Sportpark De Bongerd.