VOLOP MEDIA-AANDACHT VOOR SMAAKMAKER DUMFRIES

Tijdens de laatste eindronde waar Nederland aan meedeed in 2014 speelde Denzel Dumfries nog bij BVV Barendrecht. Zeven jaar later ontpopt de rechtervleugelverdediger zich tijdens het EK tot een van de smaakmakers van Oranje. De 25-jarige Rotterdammer scoorde al twee keer voor Oranje en had daarmee een belangrijke bijdrage aan de kwalificatie van het Nederlands Elftal voor de volgende ronde.

Dat de voetbalroots van Dumfries voor een deel bij Barendrecht ligt, is ook de media niet ontgaan. Vrijwel alle toonaangevende televisiestations en kranten maakten de afgelopen week een portret van Dumfries en daardoor kwam ook BVV Barendrecht regelmatig in de media ter sprake. Zo bezocht ESPN sportpark De Bongerd voor een interview met Daniël en Lesley Esajas, de twee hoofdrolspelers in veel media-optredens. Daniël speelde destijds af en toe met hem samen in de A1 van Barendrecht, zijn vader Lesley was trainer van de junioren. Ook RTL Nieuws sprak voor een portret met Lesley, evenals het AD en Voetbalzone. Performancetrainer Errol Esajas, familie van Daniël en Lesley, hielp Dumfries in zijn jeugdjaren ook met zijn conditionele ontwikkeling. Zowel de NOS als RTV Rijnmond maakten een reportage in de

Een greep uit de portretten van Dumfries in de media:
? Reportage op ESPN
? Artikel op RTL Nieuws
? Artikel op AD.nl
? Artikel op Voetbalzone
? Reportage op NOS
? Reportage op RTV Rijnmond

BVV Barendrecht is uiteraard onwijs trots op de prestaties van Dumfries in Oranje en hoopt uiteraard dat hij ook de komende duels belangrijk kan zijn voor het Nederlands Elftal.

Foto: KNVB Media