VROUWEN 1 EN MO17 FINALIST RIJNMOND CUP, MO20 STRIJDEND TEN ONDER

Vrouwen 1 heeft dinsdagavond de finale van de Rijnmond ‘Robey’ Cup bereikt. Eersteklasser VV Spirit VR1 werd vrij eenvoudig met 4-1 verslagen.

Bij rust was het al 0-2 voor Barendrecht. Al vrij vroeg in de wedstrijd was het Rebekka van Esch die met een afstandsschot de score opende. Vlak voor rust was het Mischa Lima die een vrije trap van Iris Zoon binnen schoot.

De tweede helft was het Athina van Bolhuis, die na een vrij hoogstandje in het zestienmetergebied, de bal strak in de verre hoek schoot en de 0-3 op het scorebord zette. Een aantal minuten later was het wederom Athina van Bolhuis die, na een schitterende dieptepass van Diede van der Knaap, de 0-4 binnenschoot.

De scherpte was er na dit doelpunt wel een beetje af bij Barendrecht. Dit resulteerde vlak voor tijd dan ook in een tegentreffer voor de thuisploeg 1-4 dit was ook gelijk de einduitslag.

In de finale op 2e Pinksterdag (20 mei) zullen onze Vrouwen het opnemen tegen de winnaar van Berkel VR1 – RVVH/Sparta VR1 deze halve finale staat 23 april op het programma.

MO17-1
Een dag later heeft ook de MO17-1 zich geplaatst voor de finale van de Rijnmond Cup. Op Sportpark De Bongerd stond woensdagavond de halve finale tegen de leeftijdsgenoten van CVV Berkel op het programma. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 1-0 voor de talenten van Barendrecht.

In de andere halve finale won VV Spirit MO17-1 vrij gemakkelijk met 6-0 van Excelsior Maassluis MO17-1. De finale gaat dus tussen onze MO17-1 en VV Spirit MO17-1.

Het is in ieder geval een mooie gelegenheid, voor dit jonge talentvolle team, om het al succesvolle (bovenin meedraaien in de Hoofdklasse) seizoen af te sluiten met een prijs.

MO20-1
Voor de MO20-1 is de halve finale in de Rijnmond Cup het eindpunt gebleken. In een boeiende wedstrijd vol passie en strijd, zoals bekerwedstrijden behoren te zijn, werd er dinsdagavond helaas met 2-4 verloren van divisiegenoot RVVH/Sparta MO20-1.

Na een snelle 0-2 achterstand maakte Robin de Jong nog in de eerste helft de aansluitingstreffer 1-2. Vlak voor rust stond de lat, na een inzet van diezelfde Robin de Jong, de gelijkmaker in de weg.

Na rust ging Barendrecht op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant 1-3. Kort daarna was het wederom Robin de Jong die het verschil weer terugbracht naar één doelpunt 2-3. De gelijkmaker hing in de lucht, maar uiteindelijk viel het doelpunt toch aan de andere kant en de wedstrijd was toen wel beslist in het voordeel van RVVH/Sparta.

Drie halvefinalisten, waarvan twee teams die de finale hebben gehaald, is al met al een heel mooi resultaat voor de Vrouwen en Meisjes afdeling van BVV Barendrecht.