DERDE OVERWINNING OP RIJ VOOR VROUWEN 1

Vrouwen 1 heeft, in een lastige thuiswedstrijd, voor de derde keer op rij een overwinning geboekt. Op een zonnig Sportpark De Bongerd werd de overwinning tegen Berkum VR1 in blessuretijd over de streep getrokken.

Barendrecht had het de eerste helft erg lastig tegen een goed georganiseerd en verdedigend Berkum. Ondanks een overwicht werden er nauwelijks kansen gecreëerd door de thuisploeg, terwijl Berkum loerde op een uitval. De eerste de beste counter was dan ook meteen raak voor de gasten uit Zwolle – 0-1.

Barendrecht speelde slordig en had het lastig om de Zwolse muur te slechten. Een aantal afstandsschoten misten precisie. De grootste kans was voor Rachelle Ardon, ze kopte vlak voor rust een voorzet van Iris Zoon tegen de binnenkant van de paal.

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien, een overwicht voor Barendrecht en een counterend Berkum. Uiteindelijk viel na ruim een uur spelen toch nog de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Iris Zoon bereikte invalster Athina van Bolhuis die de bal feilloos achter de Zwolse doelvrouw schoot – 1-1.

De thuisploeg wilde meer dan een gelijkspel en ging achterin één op één spelen. De druk op het Zwolse doel werd opgevoerd, maar de grootste kansen waren er voor Berkum. Tot drie keer toe wisten ze een counter in overtal situatie niet goed uit te spelen.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Totdat Rebekka van Esch net in de blessuretijd de bal op de rand van het zestienmetergebied vrijspeelde en binnenschoot – 2-1.

Ver in blessuretijd dook Mischa Lima rustig met de bal de linkerhoek in om de tijd uit te spelen, maar plaatste uiteindelijk toch een versnelling en hiermee verraste ze haar directe tegenstandster. Een goede voorzet bereikte uiteindelijk de mee opgekomen Sienna Shew-Atjon die de wedstrijd besliste – 3-1.

BVV Barendrecht VR1 – Berkum VR1 3-1 (0-1)
Doelpunten: 9’ 0-1; 69’ 1-1 Athina van Bolhuis; 90’+1’ 2-1 Rebekka van Esch; 90’+4’ 3-1 Sienna Shew-Atjon.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans (46’ Elaine Fertoute), Merel Huizer (79’ Eva van der Toorn), Mackenzie Poleij; Diede van der Knaap (59’ Avalon van Dijk), Rebekka van Esch, Sienna Shew-Atjon; Michelle Stubbs (59’ Nina Reitsma), Rachelle Ardon (59’ Athina van Bolhuis), Mischa Lima.

Zevende
Door deze overwinning staan onze dames nog steeds op plek 7 in de competitie, met 23 punten uit 17 wedstrijden, slechts 1 punt achter de nummer 5 (Jong Sparta Rotterdam) en nummer 6 (SC Klarenbeek).

Saestum
Zaterdag 20 april staat de uitwedstrijd tegen Saestum VR2 op het programma. De thuiswedstrijd werd nipt met 2-3 verloren. De aftrap is om 15:30u op Sportpark Saestum in Zeist.