VROUWEN 1 EN SPARTA ROTTERDAM DELEN DE PUNTEN IN DE LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

Op een zonnig hoofdveld van sportpark De Bongerd stond er afgelopen zaterdag voor onze dames in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam behalve prestige weinig meer op het spel. Barendrecht wordt heel knap vijfde in de Hoofdklasse-A en beide ploegen wisten zich te verzekeren voor de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse.

De intenties van Barendrecht waren vanaf het beginsignaal duidelijk, ze wilde de competitie met een overwinning afsluiten. Er werden dan ook gelijk wat aardige kansen gecreëerd. Een vrije trap van Iris ging over en een paar minuten later schoot Iris, wederom uit een vrije trap, hard op doel, maar de Sparta-keepster bracht redding.

Uiteindelijk was het Sienna die na een goede actie een mooie steekpass op Athina gaf. Athina was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende keepster en tikte de bal binnen. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de rood/witten van sportpark De Bongerd.

Barendrecht ging op zoek naar het tweede doelpunt en kreeg via een penalty de gelegenheid om de stand te verdubbelen, maar helaas werd dit buitenkansje niet benut. Sparta was in de eerste helft één keer echt gevaarlijk, na een goed uitgespeelde aanval was het uiteindelijk Leah die met een zeer knappe redding haar doel schoon hield. Terwijl onze dames zelf ook nog wat goede mogelijkheden kregen, onder andere via Kimberley (redding keepster en schot over) en Athina (kopbal uit een hoekschop en schot over). Gezien het spelbeeld en de kansen was de 1-0 voorsprong bij rust dan ook erg magertjes te noemen.

In de tweede helft kwam Sparta veel beter uit de kleedkamer en waren de rollen omgedraaid. Ze waren duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en de druk op het Barendrecht doel nam toe. In de 51e minuut was het dan ook raak voor onze gasten (1-1). Beide ploegen gingen nog vol voor de winst en ondanks het overwicht van Sparta in de tweede helft, was de grootste kans 2 minuten voor tijd nog voor Barendrecht. Kimberley ging er op rechts vandoor en legde de bal klaar voor de mee omgekomen Mischa, die de bal net naast het doel schoof. Deze wedstrijd met twee gezichten eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

De laatste competitiewedstrijd was ook gelijk de laatste wedstrijd van Linde van Ree in het shirt van BVV Barendrecht. Meteen na de wedstrijd werd ze door het hele team en de staf in het zonnetje gezet en bedankt voor haar tomeloze inzet en gezelligheid het afgelopen seizoen.

Een domper op de feestvreugde was de nieuwe blessure van Aimée. Na ruim zeven maanden revalideren, vanwege een knieblessure, mocht ze eindelijk voorzichtig weer wat minuten gaan maken. Als blijk van waardering van staf en medespeelsters voor haar harde werk, mocht ze in de 89e minuut haar rentree maken in Vrouwen 1. Dat verliep allemaal voorspoedig, totdat in de vierde minuut van de blessuretijd het noodlot weer toesloeg. Op het moment dat ze wilde instappen bleef haar voet vaststaan op het stugge kunstgras, waardoor haar knie weer een flinke tik kreeg. Het was dan ook gelijk weer einde wedstrijd voor de onfortuinlijke zeventienjarige verdedigster.

De dames van Lucas, Mo en Dinesh mogen zich deze week gaan opmaken voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse tegen Trekvogels VR1.

BVV Barendrecht VR1 – Sparta Rotterdam VR1 1-1 (1-0)
14. 1-0 Athina van Bolhuis
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon (89. Aimée Bal), Sasha Leemans (54. Merel Huizer), Eva van der Toorn, Linde van Ree (73. Mandy de Jong); Elaine Fertoute (54. Diede van der Knaap), Miesha Leemans, Sienna Shew-Atjon; Kimberley Greven, Athina van Bolhuis (73. Mischa Lima), Emma Kocabas.

Vijfde
Ondanks het rommelig begin van het seizoen is Barendrecht Vrouwen 1 toch nog op een knappe vijfde plek geëindigd in de Hoofdklasse-A met 35 punten uit 22 wedstrijden. Mede door een zeer sterke tweede seizoenshelft (22 punten uit 11 wedstrijden) waarin slechts één keer werd verloren, werd ook nog eens een vervangende periode behaald.

Trekvogels VR1
Op zaterdag 27 mei is Trekvogels VR1 uit Nijmegen de eerste tegenstander in de nacompetitie. Onze dames treffen hiermee de nummer twee uit de zondag Hoofdklasse-B. De aftrap is om 17.00 uur op sportpark De Kwakkenberg in Nijmegen.