VROUWEN 1: TRAINERS VERLENGEN, DRIE NIEUWE KRACHTEN VOOR KOMEND SEIZOEN

Trainer Ron Schaap en zijn assistent Matthieu van Meteren hebben hun contract bij Barendrecht Vrouwen 1 met een seizoen verlengd. Daarmee staan de twee oefenmeesters ook volgend seizoen voor de groep bij de BVV-vrouwen.

Ron en Matthieu kwamen vorig seizoen over van VV Peursum en zijn bezig aan hun eerste seizoen op sportpark De Bongerd. Vanwege de coronabeperkingen kwamen zij net als alle andere teams helaas nog maar weinig in actie. “Bij Barendrecht zijn wij begonnen aan een heel nieuw avontuur en wij zijn nog lang niet klaar hier. De club straalt in alles uit dat zij willen investeren in het damesvoetbal. Wij zijn na de splitsing met Excelsior dit seizoen met een frisse start begonnen en bouwen met z’n allen aan iets moois. Voor ons en de speelsters is deze club een mooie vereniging om te mogen werken en spelen”, zegt hoofdtrainer Ron Schaap.

Assistent Matthieu van Meteren kijkt alvast vooruit naar volgend seizoen. “We wisten dat het een pittig eerste jaar zou worden, daar lopen wij niet voor weg. We hebben veel talent, maar er is ook ervaring nodig. We gebruiken deze maanden dan ook om de selectie verder op niveau te krijgen.”

Die ambitie bracht deze maand al concreet resultaat: de Barendrecht Vrouwen mogen komend seizoen in ieder geval drie nieuwe speelsters verwelkomen. Verdediger Esmeralda van den Heerik (26) komt over van Sparta AV en speelde eerder voor onder andere FC Utrecht, Rijsoord, Groote Lindt en RVVH. Ook werden de ervaren keepster Destiny Snoek (23) en middenvelder Jaline Hoek (26) aangetrokken. Snoek kwam onder andere uit voor SV Charlois, RVVH, FC Twente, SC Heerenveen en Excelsior, Hoek speelde in de regio voor Sparta AV en RVVH.