VROUWEN 1 UITGESCHAKELD IN DE BEKER

Na een 2-3 verlies in de thuiswedstrijd tegen IJFC, zit het bekeravontuur er alweer op voor Vrouwen 1. Waar vorige week nog enigszins onverdiend werd verloren, was de nederlaag zaterdag niet meer dan terecht. Ondanks dat de beginfase anders deed vermoeden.

Na een rommelig begin was daar in de vijfde minuut Rebekka van Esch die plotseling op de rand van de zestien opdook en de bal beheerst langs de keepster van IJFC schoot: 1-0. Tien minuten later was het alweer raak, een te korte terugspeelbal werd door Rachelle Ardon onderschept en die wist wel raad met dit buitenkansje: 2-0.

Een droomstart voor Barendrecht, maar nog geen minuut later deed IJFC iets terug: 2-1. Barendrecht ging steeds slordiger spelen en IJFC probeerde het initiatief over te nemen. Een vrije trap van Madeleine Pols belandde nog op de buitenkant van de paal. Daarna was het vooral IJFC met een aantal goede kansen op de gelijkmaker.

Na rust ging IJFC op zoek naar de gelijkmaker en Barendrecht was de controle volledig kwijt. Uit de eerste de beste hoekschop was het dan ook meteen raak, de bal werd knap binnengekopt door de gasten uit IJsselstein.

Barendrecht probeerde het nog wel en kreeg nog wel wat kleine kansjes. Maar het was uiteindelijk toch IJFC dat vlak voor tijd toesloeg en zo met een 2-3 overwinning het veld af kon lopen.

BVV Barendrecht VR1 – IJFC 2-3 (2-1)
Doelpunten: 5. Rebekka van Esch 1-0, 15. Rachelle Ardon 2-0.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van de Weele (46’ Britt Baaijens); Iris Zoon, Solana Fessatsion (75’ Merel Huizer), Simone Hofer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon (46’ Miesha Leemans), Rebekka van Esch; Madeleine Pols (63’ Mischa Lima), Rachelle Ardon (63’ Athina van Bolhuis), Emma Kocabas.