KNVB-BEKERTOERNOOI VOORBIJ VOOR BARENDRECHT NA NEDERLAAG BIJ GVVV

Barendrecht is er dinsdagavond niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de KNVB-beker te bereiken. In Veenendaal was Tweede Divisionist GVVV met ruime cijfers te sterk voor de rood/witten: 5-2.

De ploeg van trainer Leen van Steensel miste dinsdagavond Brengt Vugts en Aness Serghini, die zaterdag bij SteDoCo allebei geblesseerd uitvielen. Ook Danny Monster startte op de bank. Sven Dijkgraaf startte daarom centraal in de verdediging, terwijl Tren Drexhage de rood/witten van aanvallende impulsen moest voorzien. Jomar Gomes mocht het bekertoernooi keepen, dus vaste goalie Bradly van der Meer startte op de bank.

Barendrecht begon nog goed aan het duel in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker, want na tien minuten kwamen de Bongerdbewoners op voorsprong. Nadir Jouhri bediende Tren Drexhage, die Barendrecht op een 0-1 voorsprong zette. Het antwoord van GVVV liet echter niet lang op zich wachten. Nadat de thuisploeg direct na de openingstreffer al een enorme kans had gemist, was het na vijf minuten wel raak: Latif zette de Veenendalers op 1-1.

Halverwege de eerste helft kreeg Tren Drexhage een kans op een tweede treffer, maar zijn inzet was te zacht om GVVV-keeper Van Kouwen te verschalken. Ook Barendrecht-keeper Gomes moest vlak daarna handelend optreden, maar had een paar minuten later geen antwoord op de inzet van Dumay, die ongehinderd kon opstomen om de 2-1 voor GVVV aan te tekenen. Barendrecht had het zichtbaar lastig in Veenendaal en kon in het restant van de eerste helft geen vuist meer maken.

Met Luc Dielhof en Sam van der Kreeke als verse krachten (voor Bayram en Mrowicki) ging Barendrecht in het tweede bedrijf op zoek naar de gelijkmaker. GVVV had het duel echter onder controle en gaf geen kansen weg. Toen het na ruim een uur spelen uit een hoekschop 3-1 werd door De Leeuw, was de wedstrijd gespeeld. Met een driedubbele wissel probeerde trainer Leen van Steensel het tij nog te keren voor Barendrecht, maar het sterkere GVVV liep in het restant uit naar een ruime voorsprong door doelpunten van Potjes (4-1) en Sille (5-1). Vijf minuten voor tijd maakte Robbert Olijfveld de score uit een voorzet van Tren Drexhage nog iets draaglijker voor Barendrecht: 5-2. Het betekende uiteraard wel dat het KNVB-bekertoernooi voor Barendrecht er na het duel in Veenendaal op zit.

GVVV – Barendrecht 5-2 (2-1) (KNVB-beker)
10. Drexhage 0-1, 15. Latif 1-1, 27. Dumay 2-1, 61. De Leeuw 3-1, 73. Potjes 4-1, 77. Sille 5-1, 86. Olijfveld 5-2.
Scheidsrechter: Vereijken. Gele kaarten: Eekman, Jongman, Vorthoren (Barendrecht).
Opstelling GVVV: Van Kouwen, Ten Have (46. Potjes), Adnane, Maguire, Latif (64. Sille), De Leeuw, Burgering, Spies, Dumay, De Jong (64. Vergara), George (64. Veenhof).
Opstelling Barendrecht: Gomes, Eekman (70. Brand), Dijkgraaf, De Graaf (70. Karacagun), Jouhri, Jongman, Bayram (46. Dielhof), Van der Stoep (70. Vorthoren), Mrowicki (46. Van de Kreeke), Olijfveld, Drexhage.