WEER OVERWINNING VOOR BARENDRECHT 2

Barendrecht 2 ging zaterdag op bezoek bij FC’s-Gravenzande 2, dat voorafgaand aan het duel op de ranglijst één punt minder had. Het beloofde een aardige partij te worden. Met opnieuw Delano a Cohen in de basis en JO19-doelman Ferdi Tasbos tussen de palen startte Barendrecht 2 met de wind in de rug.

Snel werd duidelijk dat de Barendrechtse beloften niet voor een puntje gekomen waren. In de vijfde minuut was er al de eerste mogelijkheid toen een inzet van Cohlin Bechoe van de lijn werd gehaald. Twee minuten later was het wel raak. De onvermoeibare Wouter Rieken speelde Cohlin Bechoe vrij die voor de 0-1 zorgde. Na een kwartier moest Erwin van der Woerdt wel een wissel toepassen toen Gianno Soares, de laatste weken lekker op dreef, met een hamstringblessure naar de kant moest. Rayane Bawa was zijn vervanger.

Barendrecht 2 bleef de aanval zoeken en dit leidde tot diverse kansen. Door een aanval over links kwam de bal via Delano a Cohen bij de vrijstaande Joost van Eck die voorlangs schoot. In de 35e minuut was er opnieuw blikschade voor de bezoekers, toen Floris de Blok ook met een hamstringblessure moest uitvallen. Nassim Amaarouk kwam voor hem in het veld. Hierdoor moest trainer Erwin van der Woerdt opnieuw omzettingen doen. Wouter Rieken kwam links in de verdediging te spelen, wat ten koste ging van de balans op het middenveld. Toch verdubbelde Barendrecht 2 op slag van rust de voorsprong. Via Nassim Amaarouk en Delano a Cohen werd Joost van Eck bediend die geen fout maakte en de 0-2 inschoot.

Na de onderbreking had FC ‘s-Gravenzande de wind in de rug en dat zorgde voor wat meer druk op het Barendrecht-doel. Direct na rust moest Ferdi Tasbos al zijn kwaliteiten tonen om de tegenstander het scoren te beletten. Uit de daarop volgende aanval sloeg Barendrecht echter direct toe en werd het 0-3 door Nassim Amaarouk. Na 20 minuten volgde opnieuw blessureleed aan Barendrecht-zijde. De ingevallen Rayane Bawa moest na een verdedigende actie met een enkelblessure afhaken en werd vervangen door Dennis van der Wal.

FC-‘s-Gravenzande probeerde nog wel wat terug te doen, maar liep zich stuk op de Barendrecht-defensie en de uitstekend keepende Ferdi Tasbos. Na een halfuur in de tweede helft vond Joost van Eck de vrijstaande aanvoerder Jaco van de Wijdeven die doeltreffend uithaalde (0-4). Sjacco Meijer kwam nog in het veld voor Joost van Eck. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg nog wel terug tot 2-4, maar dichterbij lieten de rood/witten ’s Gravenzande niet meer komen.