WISSELVALLIG BARENDRECHT ONDERUIT BIJ STAPHORST

Barendrecht blijft vooralsnog niet constant genoeg presteren om aanspraak te kunnen maken op de (troost)prijzen in de Derde Divisie. Na de knappe winst van zaterdag op Sportlust’46 (2-1), verloren de rood-witten maandag met 4-1 bij Staphorst. Na een dramatisch eerste half uur was het al 3-0. Die klap kwam de ploeg van trainer Richard Elzinga niet meer te boven.

Elzinga was zelf geschorst voor de ontmoeting in Overijssel, assistent Ferry van Lare nam de honneurs waar. Hij kon geen beroep doen op Joey Jongman (privé-omstandigheden), Stanley Husen en Bart Deprez begonnen op de bank. Er waren basisplaatsen voor Kevin Cornet, Kayo Renwarin en Peter de Lange.

Het begon bar en boos met Barendrecht in Staphorst, na vijf minuten was het al 1-0 door Daimen Schra. En Matthijs Verheul maakte er na een kwartier 2-0 van. Kansen voor Marouane Bakour en Ugur Altintas leverden niets op. De treffer viel aan de overkant, Schra zette rond het half uur de 3-0 op het bord. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Tim Eekman bracht vlak voor rust even de hoop terug, door met een heerlijke poeier in de kruising de 3-1 aan te tekenen. Na onderbreking zette Barendrecht meer druk. Er kwamen mogelijkheden voor Max van Dijk en Amine Jeddaoui, ingevallen voor Anass Masrhalmi, maar zonder succes. Ook invaller Bart Deprez had geen resultaat met een kopbal.

Barendrecht wisselde nog twee keer: Wouter Rieken en Boban Lazic kwamen voor Cornet en Romano van der Stoep. Het leverde niets meer op. Tot overmaat van ramp kreeg Staphorst vlak voor tijd nog een strafschop, die werd benut door Stan Haanstra, 4-1. Zo ging Barendrecht weer onderuit na een zege.

Staphorst – Barendrecht 4-1 (3-0)
5. 1-0 Schra, 15. 2-0 Verheul, 30. 3-0 Schra, 44. 3-1 Eekman, 88. 4-1 Haanstra (strafschop)
Scheidsrechter Winkel, gele kaarten: De Lange en Van Dijk (Barendrecht).
Opstelling Staphorst: Maats; Luchtenberg, Muis, L. Mulder (85. P. Mulder), M. Schra; Van der Meulen, D. Schra (80. Kaluzhskaya), Crediet; Reuvers, Kin (71. Van de Brink) en Haanstra.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Renwarin (46. Deprez), Van Dijk, Cornet (76. Rieken); Vorthoren, Van der Stoep (76. Lazic), Marshalmi (33. Jeddaoui); Bakour, De Lange en Altintas.

Zesde
Barendrecht zakt naar de zesde plaats in de Derde Divisie. Bovenin blijft het ook wisselvallig. Koploper FC Lisse speelde gelijk, net als achtervolger Sparta Nijkerk. Lisse heeft nu 50 punten, Nijkerk 49 en Barendrecht staat op 40, met nog acht wedstrijden te gaan.

ACV
Komende zaterdag wacht de rood-witten weer een verre uitwedstrijd, in Assen bij ACV. Ook dan is de aanvang 14.30 uur. Het eerstvolgende thuisduel op De Bongerd is op zaterdag 30 april tegen VVSB.