BARENDRECHT MET RUIME CIJFERS ONDERUIT BIJ KATWIJK

In de vierde speelronde van de competitie is Barendrecht zaterdag tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Drievoudig Tweede Divisie kampioen Katwijk bleek nog een maatje te groot voor de rood/witten, die in Katwijk een 4-1 nederlaag moesten slikken.

Trainer Leen van Steensel moest het zaterdag stellen zonder Constantijn Schop, die in de basiself vervangen werd door Jay Brand. In de achterhoede keerde aanvoerder Danny Monster wel terug van een blessure. Daardoor begon Wouter Vermeer op de bank. Ook Romano van der Stoep, die de laatste twee duels miste vanwege een blessure, zat weer bij de selectie.

Na drie knappe overwinningen begon Barendrecht als koploper aan de vierde speelronde. Die uitstekende start kreeg tegen het gelouterde Katwijk geen vervolg, al begonnen de rood/witten nog wel brutaal aan de wedstrijd. Binnen de minuut werd Serghini op de rand van het strafschopgebied gevloerd en kreeg Barendrecht een vrije trap. Bram de Bruin zag zijn inzet net over het doel verdwijnen.

Het bleek in het duel een zeldzaam speldenprikje van de Bongerdbewoners, want het teleurstellende gestarte Katwijk (4 punten uit 3 duels) wilde het eigen publiek laten zien dat het dit seizoen weer een titelkandidaat is. Na een kwartier ontsnapte Tahiri uit de rug van rechtsback Jay Brand en zette hij voor op Sinteur, die bij de tweede paal ongehinderd de 1-0 binnen kon tikken.

Een kwartier later was het weer raak voor de thuisploeg. Een Barendrecht-aanval werd onschadelijk gemaakt en Katwijk schakelde razendsnel om, waardoor een kleine 20 seconden later Hardijk zomaar vrij voor het doel stond om de 2-0 aan te tekenen. De invaller was vlak daarvoor in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Brandsma en verdubbelde nog voor rust de marge voor Katwijk.

Ook na de onderbreking kreeg Barendrecht geen grip op het sterke Katwijk. Al vier minuten na rust was de wedstrijd min of meer gespeeld, toen Tahiri – opnieuw na een voorzet vanaf de vleugels – voor een 3-0 voorsprong voor de oranjehemden zorgde. Na een uur deed Barendrecht toch wat terug: invaller Vugts zette vanaf rechts strak voor en zag Aness Serghini bij de tweede paal de 3-1 binnen glijden.

Katwijk raakte er niet van in de war en bleef zoeken naar een volgende treffer. Barendrecht mazzelde dat scheidsrechter Van Zuilichem de bal niet op de stip legde nadat Bayram de bal via zijn arm over de achterlijn zag gaan. Hardijk had een tweede treffer van de middag op de schoen voor Katwijk, maar vond keeper Van der Meer op zijn weg. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Joey Jongman gaf nonchalant een corner weg, en uit die hoekschop zorgde Bouwense voor de 4-1. Met bleef bij die stand voor Barendrecht, dat simpelweg zijn meerdere moest erkennen in het op stoom geraakte Katwijk.

Joey Jongman zet, op voor hem bekend terrein, de Katwijk verdediging onder druk.
Tren Drexhage wordt in de zestien omarmd, na een inworp van Jay Brand.
Jay Brand op volle snelheid in duel met Mohammed Tahiri.
Bram de Bruin en Taner Bayram verliezen op fysiek en doorzettingsvermogen een duel.
Bart Sinteur (15) tikt ongehinderd een voorzet van Mohammed Tahiri binnen, 1-0
Olek Mrowicki trekt bij één van de spaarzame aanvallen in de eerste helft naar binnen.
De van een blessure herstelde aanvoerder Danny Monster grijpt koppend in.
Aness Sergihini heeft van dichtbij een voorzet van Brent Vugts afgerond, 3-1
Kevin Rook wint luchtduel.
Invaller Wouter Vermeer in de slotfase mee ten aanval en levert een goede voorzet af.

Katwijk – Barendrecht 4-1 (2-0)
17. Sinteur 1-0, 34. Hardijk 2-0, 49. Tahiri 3-0, 59. Serghini 3-1, 76. Bouwense 4-1.
Scheidsrechter: Van Zuilichem. Gele kaart: Mrowicki (Barendrecht)
Opstelling Katwijk: Van Bladeren, Ravensbergen, Maatsen, Van der Meer (85. Schulte), Doesburg (85. Mercera), Brandsma (33. Hardijk), Kunst (69. Janmaat), Sinteur, Tahiri, Bouwense, Brenna (85. Kok).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Brand (46. Braaf), De Graaf, Monster, Rook (75. Vermeer), Bayram, Jongman, De Bruin (71. Kassels), Serghini, Drexhage, Mrowicki (46. Vugts).

Vijfde plaats
Barendrecht kent met 9 punten uit 4 wedstrijden als promovendus nog altijd een uitstekende start in de Tweede Divisie. De koppositie zijn de rood/witten na de nederlaag tegen Katwijk verloren aan Rijnsburgse Boys, AFC en Koninklijke HFC die 10 punten uit 4 duels hebben. Ook Spakenburg is Barendrecht op doelsaldo gepasseerd, waardoor de rood/witten het weekend besluiten met een vijfde plaats op de ranglijst.

ADO ’20
Barendrecht zal niet in de war raken van de nederlaag in Katwijk en zich weer richten op de volgende opponent: ADO ’20 is zaterdag de tegenstander van de rood/witten op sportpark De Bongerd. De ploeg uit Heemskerk verloor zondag met 0-1 van HFC en heeft na drie wedstrijden nog niet gescoord. ADO ’20 staat dan ook samen met het eveneens puntloze Excelsior Maassluis en De Treffers onderaan de ranglijst.