ZEVEN SPELERS EN TWEE STAFLEDEN ZWAAIEN AF BIJ BARENDRECHT 1

Zeven spelers en twee stafleden van de A-selectie keren na de zomer niet meer terug op sportpark De Bongerd. Na het laatste competitieduel werd er afscheid van hen genomen.

Bij de staf zaten Cees Krijgh en Maarten Polderman voor het laatst op de bank. Cees werkte in de medische staf in de afgelopen 6 seizoenen onder diverse trainers, en natuurlijk met collega Ap Outjes. Met veel toewijding en betrokkenheid vulde Cees zijn rol als verzorger in. Na dit zomer keert hij terug naar ‘zijn cluppie’ De Kogelvangers in zijn woonplaats Willemstad, waar Cees als verzorger van het eerste elftal verantwoordelijk wordt voor het verder optimaliseren van het medische beleid. Maarten was vier seizoenen ‘interim’ teammanager, waarbij hij de bijbehorende taken op voor hem kenmerkende wijze invulde. Maarten maakt plaats voor een opvolger, maar blijft als trouwe volger natuurlijk regelmatig op De Bongerd komen bij het eerste elftal en op de BVV.

Vanuit de spelersgroep werd afscheid genomen van keeper Michael Bekkers en spelers Jesper van den Bosch en Glenn Rijsdijk. Zij verlaten de BVV na een seizoen waarin ze om uiteenlopende redenen minder aan spelen zijn toegekomen. Michael hangt zijn handschoenen definitief aan de wilgen, Jesper maakt de overstap naar buurman Smitshoek en Glenn keert terug naar zijn oude club Spijkenisse.

Ook Wouter Rieken maakt na de zomer een overstap, na vanuit de jeugdopleiding drie seizoen bij de A-selectie te hebben gezeten. De grote concurrentie op zijn favoriete positie op het middenveld maakte dat Wouter niet veel speeltijd kreeg in het eerste elftal en daardoor vooral veel wedstrijden speelde in de O23. Met veel inzet en een positieve houding is hij wel een voorbeeld voor veel jonge spelers en die kwaliteiten gaat hij na de zomer inzetten bij eersteklasser XerxesDZB.

Marouane Bakour stroomde eveneens als voormalig jeugdspeler door vanuit onze jeugdopleiding naar het eerste elftal. De Tovenaar van Zuid, zoals hij vanwege soms onnavolgbare acties ook wel in de media wordt genoemd, is uitstekend op de hoogte van zijn statistieken en hoeft zich daar de afgelopen seizoenen geenszins voor te schamen. Marouane heeft zijn ambitie om het ook op een hoger niveau te proberen nooit onder stoelen of banken gestoken en gaat na 5 seizoenen bij de A-selectie volgend seizoen op voor zijn kansen bij Noordwijk in de Tweede Divisie.

Met Stanley Husen verliest Barendrecht volgend seizoen met recht een jongen van de club. Hij begon al op jonge leeftijd op De Bongerd en haalde vanuit de jeugd BVV1. Met een nog jonge Husen in de basis greep Barendrecht in 2010 de titel in de hoofdklasse A. Na twee jaar Kozakken Boys – waarmee hij ook kampioen werd op De Bongerd – en drie jaar ASWH keerde hij in de zomer van 2020 terug op het oude nest. Nu wil hij meer tijd gaan besteden aan zijn gezin en heeft Stanley besloten om in zijn woonplaats bij vv Rhoon de laatste fase van zijn voetbalcarrière in te gaan vullen.

Tenslotte keert ook Max van Dijk na de zomer niet meer terug bij BVV Barendrecht, waarmee we afscheid nemen van onze huidige aanvoerder en één van de sterkhouders die maar liefst 9 seizoenen actief was op de Bongerd. Max staat bij iedereen in het geheugen gegrift als een robuuste verdediger die altijd vooropgaat in de strijd, maar die daarnaast ook altijd als een sociaal betrokken en warm en fijn mens een echte aanvoerder voor de club is. Hij keert nu voor de laatste jaren van zijn voetbalcarrière terug naar BVCB in zijn woonplaats Berkel.

We wensen Cees, Maarten, Michael, Jesper, Glenn, Wouter, Marouane, Stanley en Max alle succes toe in hun sportieve carrière en alle geluk in hun persoonlijk leven!

Cees Krijgh nam na zes jaar afscheid als verzorger van BVV1
Maarten Polderman draagt zijn taken als teammanager na vier interim-jaren na de zomer over aan zijn opvolger.
Michael Bekkers (links), Glenn Rijsdijk (midden) en Jesper van den Bosch (rechts)
Wouter Rieken zet zijn carrière na de zomer voort bij XerxesDZB
‘Tovenaar’ Marouane Bakour verruilt Barendrecht na vijf seizoenen voor Noordwijk.
Jongen van de club Stanley Husen gaat zijn voetbalcarrière afbouwen bij VV Rhoon.
Aanvoerder Max van Dijk stond na 9 seizoenen voor het laatst op het veld bij BVV1.