GEDULD BARENDRECHT ONDER-23 BELOOND TEGEN ASWH

Een geduldig Barendrecht Onder-23 heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt. Op het hoofdveld van sportpark De Bongerd duurde het lang eer de Barendrechtse jeugdtalenten een gaatje vonden, maar na 90 minuten was ASWH Onder-23 met 2-0 verslagen.

De ‘buurman’ uit Hendrik-Ido-Ambacht was niet gekomen om Barendrecht Onder-23 onder druk te zetten. De rood/witten kregen alle tijd en ruimte om op te bouwen en dat leverde een aantal goede aanvallen op. Toch was de voorzet en de positie voor de goal telkens niet goed om tot een treffer te komen. Met een 0-0 tussenstand gingen de beide ploegen dus de rust in.

Na de rust het bleef het beeld hetzelfde en ging Barendrecht geduldig combinerend op zoek naar de openingstreffer. ASWH kwam steeds meer onder druk te staan en moest een kwartier voor tijd capituleren. Juul Roodenberg tekende na goed doorzetten in een scrimmage voor het doel voor de 1-0 en vijf minuten later was het duel beslist door een treffer van Christian Bellassai (2-0). Door de zege blijft Barendrecht meedraaien in de top van de eerste divisie B. Alleen HBS (17) haalde uit zeven duels tot nu toe meer punten dan Barendrecht (16).