BARENDRECHT 1 BEGINT VOORBEREIDING MET GELIJKSPEL

Het eerste elftal van BVV Barendrecht is de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdag begonnen met een gelijkspel. De oefenwedstrijd tegen USV Hercules eindigde zaterdag in 1-1.

In de eerste helft kwam Barendrecht na een halfuur op voorsprong tegen de Utrechtse ploeg uit de Derde Divisie zondag. Debutant Qjell Krolis zag zijn van richting veranderde schot nog gepakt worden door de Hercules-keeper, maar Daniël Esajas was in de rebound trefzeker (1-0). Na de rust, met veel wissels, kwam Hercules sterk uit de startblokken en zorgde Emilio Prieto na een minuut voor de gelijkmaker (1-1). In die stand kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer.

Voor Albert van der Dussen was het zijn eerste optreden als trainer van BVV Barendrecht. Hij zag bovendien veel nieuwe selectie- en jeugdspelers aan het werk voor de rood/witten. Dinsdag hervat Barendrecht de voorbereiding, met een oefenduel tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd tegen de Eredivisionist begint om 19.30 uur op De Bongerd.

De resterende oefenwedstrijden van BVV Barendrecht zijn:

Dinsdag 31 juli: Barendrecht – Fortuna Sittard (19.30 uur)
Zaterdag 4 augustus: Smitshoek – Barendrecht (14.30 uur)
Dinsdag 7 augustus: Brielle – Barendrecht (20.00 uur)
Zaterdag 11 augustus: Barendrecht – Zwaluwen (14.30 uur)
Dinsdag 14 augustus: Capelle – Barendrecht (20.00 uur)
Dinsdag 21 augustus: Jodan Boys – Barendrecht (20.15 uur)
Dinsdag 28 augustus: Barendrecht – Unitas (n.n.b.)
Dinsdag 4 september: Barendrecht – SHO (20.00 uur)

Op zaterdag 18 augustus speelt Barendrecht in de laatste kwalificatieronde van de KNVB-beker, uit bij DFS (14.30 uur). Een week later, op zaterdag 25 augustus, begint de competitie met een uitwedstrijd bij Spakenburg.