BARENDRECHT BESLUIT SEIZOEN MET RUIME ZEGE

Barendrecht heeft het seizoen in de Derde Divisie zaterdag afgesloten met een ruime overwinning. Een feestelijke middag op sportpark De Bongerd werd door de ploeg van vertrekkend trainer Richard Elzinga voorzien van een passend cadeau: Sparta Nijkerk werd met 3-0 verslagen.

In een duel waarin niets meer op het spel stond, liet Barendrecht vanaf de aftrap zien dat het de thuissupporters nog een overwinning wilde schenken. Tim Eekman was al na drie minuten bijna succesvol, maar zijn schot werd knap gekeerd. Een minuut later was de doelman van Sparta Nijkerk wel gepasseerd, maar die treffer ging niet door vanwege buitenspel.

Barendrecht bleef de gretigste partij en kreeg meer kansen. Marouane Bakour raakte de bovenkant van de lat, Joey Jongman kogelde vanaf 20 meter rakelings naast en een doelpunt van Niels Vorthoren werd opnieuw geannuleerd wegens buitenspel. Vlak nadat ook Sparta Nijkerk een flinke kans had gekregen, was het na een halfuur eindelijk echt raak voor Barendrecht. Een strak voorgegeven corner van Ricardo van der Stoep werd onhoudbaar binnen gekopt door Niels Vorthoren (1-0). Nog voor de rust verdubbelde Barendrecht de marge, toen Marouane Bakour alert was bij een fout in de Nijkerk-defensie en zijn ploeg op 2-0 zette. Voor de vleugelspits was het zijn dertiende competitietreffer, waarmee hij topscorer werd van de rood/witten.

Ook na de rust kwam het eerste gevaar van Barendrecht; Ugur Altintas schoot rakelings langs de kruising. Na een goede redding van Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk moest ook zijn Nijkerkse evenknie na een uur reddend optreden door een schot van opnieuw Altintas uit de kruising te plukken. Peter de Lange maakte vervolgens als invaller voor Bart Deprez zijn entree voor zijn laatste halfuur op het hoogste amateurniveau. Hij zag zijn ploeg al een minuut later de wedstrijd beslissen via Romano van der Stoep, die de 3-0 aantekende.

Het laatste halfuur werd op het zonnige sportpark De Bongerd vooral gebruikt om nog een aantal verse krachten te brengen. Onder hen onder meer Jeroen van der Wal, die zijn hele jeugdopleiding doorliep bij Barendrecht maar na dit seizoen vertrekt bij de rood/witten. Sparta Nijkerk spaarde zijn krachten voor de nacompetitie die komende week al begint voor de Veluwers. Er werd niet meer gescoord op De Bongerd en het bleef 3-0.

Na het laatste fluitsignaal waren er opnieuw bloemen en applaus. In de rust was dat nog weggelegd voor alle jeugdkampioenen van de club, die tijdens de theepauze een ereronde maakte over het veld en gehuldigd werden voor hun behaalde titels. Nu was die aandacht voor de vertrekkende speler en stafleden van het vlaggenschip van BVV Barendrecht, die door voorzitter Martin Seltenrijch op dankbare wijze werden toegesproken over hun inzet voor de rood/witten. Al met al werd de laatste speeldag dus een feestelijke middag voor Barendrecht, dat het seizoen zo in positieve stemming afsloot.

Tim Eekman was al na drie minuten bijna succesvol, zijn schot werd knap gekeerd door keeper Jerry Geurtsen.
Marouane Bakour scoort zijn dertiende competitietreffer en is daarmee topscorer van Barendrecht dit seizoen.
Bart Deprez breekt door, maar komt niet tot scoren.
Joey Jongman schiet vanaf 20 meter rakelings naast.
Publiekswissel voor Bart Deprez. Ook de “supersub” van dit seizoen, Peter de Lange, gaat zijn laatste minuten maken. Beiden stoppen met voetballen op het hoogste niveau.
Kevin Cornet slingert de bal voor het doel.
Romano van der Stoep viert met zijn teamgenoten zijn vijfde competitiedoelpunt, 3-0.
Ugur Altintas in duel met Laurens de Korte
Boban Lazic probeert langs Justin van Groen en Roy Bakkenes te komen.
BVV-er Peter de Lange sluit zijn mooie carriere af en spreekt een dankwoord uit naar zijn ouders, de club en de aanwezige toeschouwers.

Barendrecht – Sparta Nijkerk 3-0 (2-0)
30. Vorthoren 1-0, 39. Bakour 2-0, 61. Van der Stoep (3-0).
Scheidsrechter: Besselen. Kaarten: geen.
Opstelling Barendrecht: Verkerk, Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet, Vorthoren, Jongman, Altintas (74. Van der Wal), Van der Stoep (74. Lazic), Deprez (60. De Lange), Bakour (81. Masrhalmi).
Opstelling Sparta Nijkerk: Beukers, Geurtsen (62. Van Nieuwkerk), Makizodila, Van Groen, Burgerhout, De Ruiter (46. Van Dijk), Bakkenes, De Korte, Fransberg (62. Plet), Ahrens (46. Blom), Leeflang (46. Van der Wal). 

Achtste
Barendrecht eindigt een het seizoen op de achtste plaats. De rood/witten kijken terug op een wisselvallig seizoen, waarin na een slechte seizoenstart er tegen het einde van de competitie toch zomaar kansen lagen op een ticket voor de nacompetitie. Dat bleek in de slotfase van het seizoen te hoog gegrepen voor de rood/witten, die de nacompetitieplekken vergeven zagen worden aan periodekampioenen Sportlust ’46, Sparta Nijkerk en DVS ’33. FC Lisse werd kampioen en speelt komend seizoen in de Tweede Divisie, waar Barendrecht na de zomer opnieuw uitkomt in de Derde Divisie. Noemenswaardig is wel de doelpuntenproductie van de rood/witten: met 72 treffers maakte Barendrecht de meeste goals van alle ploegen in de Derde Divisie zaterdag.