BARENDRECHT BOEKT KNAPPE ZEGE BIJ STEDOCO

Barendrecht heeft de voorlopige koppositie in de Derde Divisie B zaterdag weten te verstevigen. De rood/witten wonnen met 2-0 bij het nog ongeslagen SteDoCo en beloonden zichzelf daarmee voor het geconcentreerde spel waar de thuisploeg geen passend antwoord op had.

Middenvelder Joey Jongman was zaterdag weer fit genoeg om te starten en kreeg een basisplaats van trainer Leen van Steensel. Dat betekende dat Luc Dielhof op de bank begon tegen SteDoCo.

In het zonnige Hoornaar had Barendrecht het vertrouwen na de midweekse ommekeer tegen Quick (van 0-1 naar 2-1 in het resterende kwartier) nog zichtbaar te pakken. De rood/witten begonnen scherp aan de wedstrijd en dat leverde al naar 4 minuten een voorsprong op. Romano van der Stoep draaide weg bij zijn tegenstander en bediende Robbert Olijfveld, die Barendrecht beheerst aan de leiding schoot: 0-1.

Thuisploeg SteDoCo liet zich niet overrompelen door de snelle achterstand en was daarna nadrukkelijk de bovenliggende partij. Het mocht een klein wonder heten dat het na twintig minuten nog altijd 0-1 stond, want de pogingen van achtereenvolgens Nizar Mekkaoui (schot gekeerd door Bradly van der Meer), Joran Schröder (kopbal over het doel) en Danny van Haren (volley rakelings langs de paal) hadden eigenlijk een doelpunt verdiend.

Halverwege de eerste helft was het toch weer ineens Barendrecht dat gevaarlijk was: uit een corner van Danny Monster had centrale verdediger Timo de Graaf met het hoofd de 0-2 moeten scoren, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. De waarschuwing zorgde er wel voor dat ook SteDoCo op zijn hoede bleef en het nadrukkelijke overwicht in het restant van de eerste helft wat minder groot was. Toch moest de Barendrecht-defensie voor de rust nog een aantal keer alert zijn om een gelijkmaker te voorkomen.

Balans
Met een 0-1 voorsprong begon Barendrecht sterker aan de tweede helft. Het lukte de Bongerdbewoners om wat meer onder de druk van SteDoCo uit te spelen, wat tot mogelijkheden leidde voor Serghini en Olijfveld. De wedstrijd was meer in balans, al had Barendrecht het aan keeper Bradly van der Meer te danken dat het tien minuten na rust op voorsprong bleef. De geheel vrijstaande topscorer Joran Schröder – in de eerste vier duels al goed voor evenveel treffers – kreeg bij de tweede paal een niet te missen kopkans, maar zijn inzet werd door een knappe redding van de Barendrecht-goalie tot corner verwerkt.

Barendrecht bleef geconcentreerd spelen en zag dat halverwege de tweede helft beloond worden met een tweede treffer. Rechtsback Tim Eekman ontfutselde zijn tegenstander langs de zijlijn de bal en bediende Aness Serghini. Met enig fortuin frommelde de invaller de bal langs zijn opponent en legde hij klaar voor de meegesprinte Eekman, die van dichtbij de 0-2 binnen schoot.

Ondanks een overwicht van SteDoCo kwam de overwinning daarna niet meer in gevaar voor Barendrecht, dat in het resterende kwart van de wedstrijd geen noemenswaardige kansen meer weggaf. Samen met de overwinning die de rood/witten donderdagavond boekten, is Barendrecht na vijf duels en vier overwinningen nu de te kloppen koploper van de Derde Divisie B.

Robbert Olijfveld wordt diep aangespeeld door Romano van de Stoep en passeert keeper Larc Bleijenberg in de verre hoek, 0-1.
Brent Vugts speelt tegenstanders uit, wordt aangetikt en valt in de 23e min. geblesseerd uit.
Joey Jongman in duel met Danny van Haaren.
Romano van der Stoep maakt het Danny van Haaren lastig.
Aness Serghini wordt verdedigd in de zestien.
Timo de Graaf wordt onder druk gezet.
Door een cruciale redding van Bradly van de Meer, na een vrije kopkans van SteDoCo topscorer Joran Schröder, bleef Barendrecht op voorsprong.
De door Aness Serghini vrijgespeelde Tim Eekman schiet van dichtbij de 0-2 binnen.
Taner Bayram grijpt kordaat in.
De weer met veel inzet ingevallen Tren Drexhage probeert de bal voorbij Simon van Zeelst te krijgen.

SteDoCo – Barendrecht 0-2 (0-1)
4. Olijfveld 0-1, 65. Eekman 0-2.
Scheidsrechter: Dogterom. Geen kaarten.
Opstelling SteDoCo: Bleijenberg, Lopes Cabral (72. Van Leerdam), Van Zeelst, Cortie (72. Mulder), De Zwart, Salhi (72. Intezar), Van Haaren (69. Van Soest), Van Nuland, Kuyper, Schröder, Mekkaoui.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman, Monster, De Graaf, Jouhri, Jongman, Bayram, Van der Stoep (69. Drexhage), Mrowicki (69. Dielhof), Olijfveld, Vugts (23. Serghini / 76. Vorthoren).

Koploper
Door de overwinning op SteDoCo blijft Barendrecht koploper in de Derde Divisie B. Sportlust ’46 is de nummer twee, met 2 punten minder dan Barendrecht. Gemert kan zich daar zondag nog tussenvoegen bij winst op UNA.

KNVB-beker
Dinsdagavond staat er alweer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Barendrecht 1. Dan spelen de rood/witten in Veenendaal in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker bij GVVV. Het duel bij de Tweede Divisionist wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Meerssen en Hoek
Daarna volgen er voor de competitie twee thuisduels achter elkaar: op zaterdag 23 september komt SV Meerssen naar sportpark De Bongerd, een week later op zaterdag 30 september is Hoek de tegenstander. Beide thuisduels beginnen om 14.30 uur.