BARENDRECHT WINT MET 2-1 VAN QUICK, ZATERDAG NAAR STEDOCO

Vanavond speelde ons vlaggenschip de resterende 20 minuten tegen Quick uit Den Haag en wist de 0-1 achterstand om te buigen in 2-1 winst. Barendrecht zette vanaf de aftrap direct heel veel druk, was steeds gevaarlijk en kreeg diverse corners en schietkansen. Uit een voorzet van Olek Mrowicki scoorde Tren Drexhage met een kopbal de 1-1. Daarna bleef Barendrecht volop gas geven en uit een voorzet van Tim Eekman maakte Tren Drexhage ook de 2-1, weer via een kopbal. Door de winst staat Barendrecht nu bovenaan in de competitie.

Zaterdag speelt Barendrecht uit tegen SteDoCo. De wedstrijd in Hoornaar begint 0m 14.30u. SteDoco won vorig jaar op De Bongerd met 2-4 en bij de return bleven beide ploegen steken op 0-0. Aan het eind van de competitie mocht SteDoCo de plaatsvervangende periode overnemen van Barendrecht, maar haalde op het laatste moment niet de promotie naar de 2e divisie. Barendrecht en SteDoCo worden regelmatig als titelkandidaten genoemd. Het zijn altijd zeer interessante wedstrijden tussen beide voetballende ploegen.

SteDoCo is na vier wedstrijden nog ongeslagen. In Woerden werd het 2-2 tegen Sportlust’46, Quick werd met 2-1 verslagen, van Hoek werd thuis gewonnen met 3-2, maar afgelopen zaterdag werden de punten weer gedeeld met SV Meerssen. Met onder andere twee doelpunten van Joran Schröder. De topscorer van het vorige seizoen scoorde al vier keer in  vier wedstrijden.

Na een nederlaag van Barendrecht in de eerste wedstrijd tegen AWC werd gewonnen van UNA (3-1), Sportlust’46 (0-1) en vanavond van Quick (2-1). Na de zeer belangrijke wedstrijd tegen SteDoCo staat aanstaande dinsdag ook de KNVB bekerwedstrijd tegen het vorig jaar gepromoveerde GVVV op het programma. GVVV behaalde de promotie vorig jaar in de nacompetitie ten koste van SteDoCo. De wedstrijd in Veenendaal begint dinsdag om 20.00u.

Veel druk op het doel van Quick. Romano van der Stoep gevaarlijk in de zestien.
Joey Jongman omringt door veel tegenstanders in de zestien.
Tren Drexhage kopt, na een afgemeten voorzet van Tim Eekman, de winnende treffer hard binnen, 2-1.