BARENDRECHT DE KANSEN, LISSE DE PUNTEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag sinds lange tijd weer eens verloren. De opmars van de rood/witten in de Derde Divisie werd gestuit door FC Lisse, dat vlak voor tijd eigenlijk nauwelijks verdiend de enige treffer maakte uit een van richting veranderde vrije trap. De ploeg van trainer Jack van den Berg verzuimde een karrenvracht aan kansen te verzilveren.

De Barendrecht-oefenmeester kon zaterdag in Lisse niet beschikken over Bram de Bruin. Verder bleef de laatste weken zo vertrouwde formatie intact. De niet helemaal fitte Emilio Samseij stond aan de aftrap, maar moest na een kwartier toch afhaken. Yarick Dorst was zijn vervanger.

Op een zwaar veld kreeg Peter de Lange de eerste mogelijkheid, maar hij kon op weg naar het Lisse-doel niet doorzetten. Danny Monster probeerde het van afstand, maar vond Lisse-keeper Erik Cummins op zijn weg. Barendrecht mazzelde vlak voor rust toen een inzet van Oussama Siali van de lijn werd gehaald. De ruststand van 0-0 was logisch.

Na de rust had Barendrecht de wind mee en dat resulteerde direct in een paar kansen, vooral die van Niels Vorthoren mocht er zijn, maar de middenvelder kon niet afwerken. Even later was Peter de Lange er dichtbij, maar hij mikte de stuiter net naast het doel.

In de slotfase gebeurde waar veel Barendrecht-volgers voor vreesden. Als Barendrecht de kansen niet maakt, dan doet FC Lisse het wel. Een vrije trap van Boyd Stevens werd drie minuten voor tijd via de muur van richting veranderd en zeilde zo via de lat achter Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg tegen de touwen, 1-0.

Maar nog was het niet gedaan. Barendrecht kreeg met Marouane Bakour, Niels Vorthoren en Ramy Salem nog drie kansen om er dan op zijn minst een gelijkspel uit te slepen, maar het drietal faalde in de afwerking. Zo stond Barendrecht voor de tweede keer dit seizoen tegen FC Lisse met lege handen.

De eerste kans voor FC Lisse na een hoekschop wordt onschadelijke gemaakt op de doellijn.
De voorzet van Ramy Salem wordt weggewerkt door de FC Lisse verdediging.
De aangeslagen Emilio Samseij moest al naar 16 minuten met een zware enkelblessure het veld verlaten. Hij wordt buiten de lijnen behandeld door Kees Krijgh.
Danny Monster verdedigt uit.
Niels Vorthoren strijdt om de bal met Tom Duindam.
Peter de Lange draaide na een fraaie balaanname weg van Boyd Stevens en schiet vervolgens rakelings naast.
Marouane Bakour komt niet langs Mo Adouch.
Yarick Dorst kopt de bal weg bij windkracht 8. De stormachtige wind had grote invloed op de wedstrijd.
Ook Nick van der Ploeg had veel last van de wind. Zowel hij als de bal komen in aanraking met de paal.
Max van Dijk weer sterk in de lucht. Hij trok drie minuten voor tijd aan de noodrem (geel). Uit de van richting veranderde vrije trap scoorde Boyd Stevens.

FC Lisse – Barendrecht 1-0
87. 1-0 Stevens.
Scheidsrechter Kieft, gele kaarten: Van Dijk (Barendrecht), Rauws en Verweij (FC Lisse)
Opstelling: FC Lisse: Cummins, Verweij, Rauws, Noordhoff, Duindam (90. Iliohan), Zwetsloot (73. Kubilay), Stevens, Siali (81. Tarani), Klijbroek, Adouch en Perez Stoof.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia; Vorthoren, Samseij (16. Dorst), Monster; Salem, De Lange en Bakour.

Zesde
Barendrecht blijft op de zesde plaats in de Derde Divisie met 34 punten uit 22 wedstrijden. Koploper Sparta Nijkerk won weer eens en heeft 49 punten, ODIN’59 volgt met 44 en Harkemase Boys met 42 punten.

ODIN ’59
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, dan komt ODIN ’59 op op bezoek. De ploeg uit Heemskerk is de nummer twee van de Derde Divisie. In de competitie won Barendrecht de uitwedstrijd met 4-3, voor de KNVB-beker werd even later met dezelfde cijfers verloren. ODIN ’59 won zaterdag op eigen veld met 3-1 van Excelsior’31 en leidt in de tweede periode. De aftrap op De Bongerd is zaterdag om 14.30 uur.