BARENDRECHT IN EVENWICHT MET SPARTA NIJKERK

Barendrecht heeft ook in het tweede competitieduel in de Derde Divisie gelijkgespeeld. Tegen Sparta Nijkerk, een van de favorieten voor de titel, werd het zaterdag op De Bongerd 1-1. Voor de rust waren de bezoekers de betere ploeg en liet Barendrecht weinig zien, na de onderbreking was het een ander gezicht en hadden de rood/witten de beste kansen op de winst.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga kon zaterdag niet beschikken over de geschorste Qrushinco Rosina en de geblesseerde Luivenno Statia en Bart Deprez. Emilio Samsey en Yarick Dorst keerden terug in de basiself. Ugur Altintas begon voorin.

Sparta Nijkerk kende een droomstart. Al na drie minuten was het 0–1 door Jesse van Nieuwkerk. Barendrecht kon daar weinig tegenover zetten. Pas na een half uur was de thuisploeg dicht bij succes. Een hard schot van Danny Monster ging net naast de kruising.

Pit
Na de onderbreking zat er veel meer pit in bij Barendrecht. Na vijf minuten maakte Peter de Lange de 1-1, maar daarbij zou hij een overtreding hebben gemaakt. Scheidsrechter Hardeman keurde de treffer af. Dat deed hij later in het duel ook bij een doelpunt van Sparta Nijkerk.

Drie minuten later was het wel raak voor Barendrecht. Ugur Altintas soleerde handig door de Nijkerk-defensie en schoot met links raak, 1-1. De tweede treffer van de middenvelder dit seizoen, die ook in het bekerduel met Erp scoorde en zodoende al drie duels op rij trefzekeris.

Barendrecht ging op jacht naar meer. Een inzet van Niels Vorthoren werd van de lijn gehaald. Een kopbal van Max van Dijk ging over. Het offensief luwde en de wedstrijd werd rommelig door de vele wissels en gele kaarten. Scheidsrechter Hardeman had grote moeite om alle opstootjes te smoren.

Tegen het einde zette Barendrecht nog een keer aan. De goed ingevallen Anass Masrhalmi zag een inzet gesmoord, Marouane Bakour kreeg een kopkans maar Coutinho redde. Tim Eekman schoot een vrije kans naast. Zo bleef het 1-1, een uitslag waarmee beide partijen na afloop toch wel konden leven.

Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte voor Ton van Iperen, die donderdag op 73-jarige leeftijd overleed. De zoon en kleinzoon van de oud-bestuurder waren getuige van het eerbetoon.

Barendrecht – Sparta Nijkerk 1-1 (0-1)
3. 0-1 Van Nieuwerkerk, 53. 1-1 Altintas.
Scheidsrechter: Hardeman, gele kaarten: Eekman, Husen, Samsey en Dorst (Barendrecht), Krant, Bakkenes, De Ruiter (Sparta Nijkerk).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey; Dorst, Monster, Vorthoren; Salem (83. Bakour), De Lange en Altintas (80. Masrhalmi).
Opstelling Sparta Nijkerk: Coutinho; Geurtsen, Makizodila, Krant, Diderik; Bakkenes, Van Groen (87. Ahrens), De Ruiter; Buitenhuis (76. Burgerhout), Van Nieuwkerk (73. Van der Wal) en Plet.

 

Middenmoot
Barendrecht is met twee gelijke spelen een middenmoter in de Derde Divisie. Aan de kop Staphorst en Harkemase Boys met allebei zes uit twee. Goes is na twee nederlagen nog zonder punten.

Uitwedstrijden
Barendrecht heeft nu twee uitwedstrijden voor de boeg. Komende zaterdag uit bij ODIN’59 in Heemskerk (14.30 uur) en de week daarna – 26 september – Staphorst uit (ook 14.30 uur). Op zaterdag 3 oktober speelt Barendrecht weer thuis, tegen Harkemase Boys. De aanvang is ook dan 14.30 uur.

Beker
Drie dagen later – dinsdag 6 oktober – speelt Barendrecht voor de grote KNVB-beker bij Tweede-divisionist De Treffers. De aftrap in Groesbeek is om 20.00 uur. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de beker.