BARENDRECHT KLOPT URK EN STAAT WEER IN TOP 3

Barendrecht had er wel veel kansen voor nodig, maar de rood-witten klopten zaterdag Urk alsnog met 2-1. De zege brengt de ploeg van trainer Leen van Steensel weer in de top 3 van de Derde Divisie. Er zijn nog vier comeptitiewedstrijden te gaan, waarin Barendrecht nog een kleine kans heeft op een periodetitel.

De bezoekers misten zaterdag op het veelbesproken eiland de geblesseerde Joey Jongman en de geschorste Danny Monster. De eerste kans was voor Marouane Bakour, keeper Richard Strijker van Urk redde. Na 18 minuten was het wel raak. Niels Vorthoren maakte de 0-1. Helaas was het snel weer gelijk, Lucas Tol prikte de 1-1 binnen.

Barendrecht moest weer op jacht naar een voorsprong, maar de Urk-doelman lag vaak in de weg. Robbert Olijfveld kreeg twee mogelijkheden, maar een verdediger redde, poging twee kwam tegen de lat. Ook Tren Drexhage had geen succes. Bakour schoot vlak voor rust tegen de paal.

Na rust ging het Barendrecht-overwicht verder. Niels Vorthoren en Romano van der Stoep kregen kansen, zonder resultaat. Een rode kaart voor Urker Lucas Nagel na het uitschelden van Barendrechter Aness Serghini bood de gasten meer ruimte.

Het bleef eenrichtingverkeer naar het Urkse doel. Van der Stoep zag een inzet gestopt door de keeper. Pas negen minuten voor tijd was het raak toen Serghini voor 1-2 zorgde. De winst en de drie punten waren binnen, en ook keerde de rust snel weer terug na wat ongeregeldheden na het laatste fluitsignaal.

Anass Masrhalmi stuit op twee Urk-ers en houdt er een ingooi aan over.
Aness Serghini in duel in de zestien.
Niels Vorthoren heeft 0-1 gescoord, zijn achtste competitie treffer.
Bradly van der Meer verkijkt zich op een zwabberend afstandsschot van Lucas Tol, 1-1.
Een hevige fysieke strijd om de bal tussen Tren Drexhage en Johannes Schrijver.
Een doelpoging van Robbert Olijfveld wordt door Johannes Schrijver verijdeld.
De rode kaart voor Urker Lucas Nagel, na het uitschelden van Aness Serghini, zorgde voor nogal wat tumult.
Het schot van Romano van der Stoep wordt gestopt door keeper Richard Strijker.
Tim Eekman komt niet los van Riekelt Nentjes.
Invaller Olek Mrowicki wordt vrijgespeeld en geeft een afgemeten voorzet op Aness Serghini.
Aness Serghini kopt van dichtbij de bal langs keeper Richard Strijker binnen, 1-2

Urk-Barendrecht 1-2 (1-1)
18. 0-1 Vorthoren, 25. 1-1 Tol, 81. 1-2 Serghini.
Scheidsrechter: Besselven. Rode kaart: Nagel (Urk), Geel: Eekman en Van der Stoep (Barendrecht), Brands (Urk).
Opstelling Urk: Strijker; Kramer, Nagel, Ras, Dunnink, Tol (80. Gnodde), R. Brands, Schrijver, Romkes (55. P. Brands), Nentjes en Snoek (80. De Boer).
Barendrecht: Van der Meer; Eekman (78. Rieken), Husen, Van Dijk, Masrhalmi; Vorthoren, Van der Stoep; Bakour (78. Mrowicki), Drexhage, Olijfveld en Serghini (85. Rijsdijk).

Derde
Barendrecht is weer derde, na koploper ACV en GVVV. ACV heeft 10 punten meer, GVVV zeven, er zijn nog vier duels te gaan.

Excelsior M.
Dinsdagavond komt Barendrecht in actie voor het bekertoernooi om de Fidus Cap. Tweede Divisionst Excelsior Maassluis is de tegenstander in de kwartfinale. Op De Bongerd wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Restant
Het restant van het seizoen ziet er als volgt uit: zaterdag 6 mei: Barendrecht–DVS’33 Ermelo, zaterdag 13 mei: FC Rijnvogels-Barendrecht, zaterdag 20 mei: Ter Leede-Barendrecht en zaterdag 27 mei: Barendrecht-GVVV (alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur).