BARENDRECHT KRIJGT UNITAS LAAT OP DE KNIEËN: 2-0

Barendrecht blijft in het spoor van koploper Stedoco en achtervolger UNA. De rood-witten wonnen zaterdag in een matig duel met 2-0 van laagvlieger Unitas. De zwaarbevochten zege op het eigen sportpark De Bongerd kreeg pas laat vorm door een benutte strafschop van Tim Eekman een beauty van Luc Dielhof.

De thuisploeg moet het nog altijd stellen met een flinke lijst afwezigen. Bij Barendrecht ontbraken achtereenvolgens Danny Monster, Joey Jongman, Timo de Graaf en Sam van de Kreeke. De schorsing van Jongman is na zaterdag voorbij. Op de bank zaten Robbert Olijfveld en Aness Serghini, die allebei nog invielen.

De middagwedstrijd werd gespeeld met het kunstlicht al aan, terwijl de regen bijna negentig minuten lang neerdaalde op de kunstgrasmat. Unitas, nummer 17, bleek een taaie opponent. De ploeg uit Gorinchem, waar eerder op de dag Sinterklaas was gearriveerd, wenste in Barendrecht niets kado te doen.

Toch kwamen er genoeg kansen. Zo kregen Brent Vugts en Sven Dijkgraaf al binnen vijf minuten een mogelijkheid, zonder succes. Romano van Stoep mikte net over het doel. Barendrecht mazzelde toen Bradly van der Meer bij het opbouwen in de fout ging. De keeper herstelde zijn drieste optreden zelf met twee reddingen. Zo bleef bleef het 0-0.

Invallers
Ook na de rust had Barendrecht de overhand. Het spel ging na een uur een stuk vlotter
lopen nadat Luc Dielhof, Robbert Olijfveld en Aness Serghini als invallers in het veld waren gekomen. Zij losten Taner Bayram, Tren Drexhage en Brent Vugts af.

Halverwege de tweede helft was een vlotte aanval genoeg voor de voorsprong. Een combinatie die begon bij Luc Dielhof en via Olek Mrowicki en Jay Brand bij Robbert Olijfveld terecht kwam. De spits werd naar de grond getrokken, waarop scheidsrechter Willem Kuijntjes niets anders kon doen dan een strafschop geven. Aanvoerder Tim Eekman, die weer als centrale verdediger speelde, benutte het buitenkansje onberispelijk, 1-0.

Barendrecht ging op jacht naar meer. Verdediger Nadir Jouhri kwam dichtbij, maar schoot vrij voor het doel in het zijnet. Dat deed ook invaller Shenty Saez aan de overkant, waarbij Barendrecht ontsnapte aan de 1-1.

In de eindfase kwam Gilmaro van de Werp nog in het veld als extra slot op de deur. Het slotakkoord in de extra tijd was aan Luc Dielhof, die na een uitval alle ruimte kreeg om uit te halen. De middenvelder krulde de bal fraai in de rechter bovenhoek, 2-0. Daarmee waren de zege en de drie punten binnen voor Barendrecht.

Olek Mrowicki was vooral in de beginfase met zijn startsnelheid moeilijk af te stoppen.
Romano van der Stoep schiet van afstand rakelings naast.
Taner Bayram in duel aan de zijlijn.
Brent Vugts op weg naar de zestien.
Tren Drexhage wordt neergelegd in de zestien. Geen strafschop beslist scheidsrechter Kuijntjes.
Niels Vorthoren wint kopduel in de stromende regen.
Na een overtreding op Robert Olijfveld gaat de bal wel op de stip. Tim Eekman scoort beheerst 1-0.
Na een overtreding op Robbert Olijfveld in de zestien gaat de bal wel op de stip. Tim Eekman scoort beheerst 1-0.
Invaller Aness Serghini wordt de diepte in gestuurd.
Nadir Jourhi soleert in de zestien en brengt Robbert Olijfveld in scoringspositie.
Nadir Jouhri soleert in de zestien en brengt vervolgens Robbert Olijfveld in scoringspositie.
Luc Dielhof scoort in de slotminuut vanaf links fraai in de rechter kruising, 2-0.

Barendrecht-Unitas 2-0 (0-0)
68. 1-0 Eekman (strafschop), 90+4. 2-0 Diekhof,
Scheidsrechter W.H. Kuijntjes.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Brand, Dijkgraaf, Eekman, Jouhri; Vorthoren, Bayram (61. Dielhof), Van der Stoep; Mrowicki (84. Van de Werp), Drexhage (61. Olijfveld) en Vugts (61. Serghini).
Opstelling Unitas: Helderton; Ashu, Kiflom Tsegay, Nikolov, De Vulder; Ruwaard, Lokasi (66. Saez), Habtemariam; Goes (74. Kegge), Helstone en Haidary (84. Louw).

Derde
Barendrecht blijft derde in de Derde Divisie B met nu 25 punten uit 13 wedstrijden. Koploper Stedoco, dat al de eerste periodetitel pakte, blijft maar winnen en heeft 32 punten, UNA staat op 27 punten.

Groene Ster
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit. In Zuid-Limburg wacht een verre uitwedstrijd tegen Groene Ster. In Heerlen wordt om 18.00 uur afgetrapt. Groene Ster kwam zaterdag niet in actie, de regioderby tegen SV Meerssen werd afgelast.