BARENDRECHT LAAT HET LOPEN IN ALMERE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag met een forse nederlaag afscheid genomen van de Tweede Divisie. De rood/witten, waar het kaarsje na de degradatie was uitgebrand, gingen met maar liefst 8-0 onderuit bij Jong Almere City.

De Bongerdbewoners snakten naar het einde van het seizoen en waren niet in staat om zich op te laden voor het slotduel tegen mede-degradant Jong Almere City. Al na drie minuten opende de ploeg van oud-prof Ivar van Dinteren de score via Nicky van Hilten (1-0). Nog geen tien minuten later stond het al 2-0 door een doelpunt van Thomas Prinsen. Tot overmaat van ramp moest keeper Nick van der Ploeg vlak daarna de strijd staken. De doelman moest vermoedelijk met een sleutelbeenbreuk van het veld en werd vervangen door stand-in Daniël Kumic. Direct na zijn invalbeurt moest de vertrekkende keeper de bal al uit het net halen toen Mitchel Bergkamp de 3-0 aantekende voor Jong Almere City.

Het geknakte Barendrecht liet het in de tweede helft vervolgens lopen in Almere. De rood/witten beleefden een seizoen om snel te vergeten en stelden thuisploeg Jong Almere in staat de score fors op te voeren. Dankzij doelpunten van Jelle Goselink (strafschop) en twee treffers van zowel Mitchel Bergkamp als Adrian Ramadani verliet Barendrecht Almere met een 8-0 nederlaag. De blamage kon de Bongerdbewoners weinig meer schelen; in een seizoen dat alles tegen zat en degradatie naar de Derde Divisie al enkele weken een feit was, kon een afstraffing in Almere er ook nog wel bij.

Barendrecht speelt volgend seizoen dus een niveau lager, en komt daarin waarschijnlijk Jong Almere opnieuw tegen. Alleen als Jong Volendam zondag het kampioenschap niet in de wacht sleept, volgt er nog een beslissingswedstrijd tussen de twee beloftenteams en is handhaving voor Jong Almere dus nog mogelijk.

Jong Almere City – Barendrecht 8-0 (3-0)
3. Nicky van Hilten 1-0, 11. Thomas Prinsen 2-0, 19. Mitchel Bergkamp 3-0, 53. Jelle Goselink (strafschop) 4-0, 63. Mitchel Bergkamp 5-0, 78. Adrian Ramadani 6-0, 82. Adrian Ramadani 7-0, 87. Mitchel Bergkamp 8-0
Scheidsrechter: T. Voncken, gele kaart: Victor van de Linde (Jong Almere City)
Opstelling Jong Almere City FC Arian Sevok, Nicky van Hilten, Victor van der Linde, Jesper Vos, Kelt Jager, Thomas Prinsen, Mitchel Bergkamp, Sam Krant, Jelle Goselink (64. Kenneth Aninkora), Miguel Ramdas, Rogier Benschop (61. Adrian Ramadani)
Opstelling Barendrecht Nick van der Ploeg (17. Daniël Kumic), Elson Almeida, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Gilberto da Silva, Anass Masrhalmi, Yarick Dorst, Najim Haidary (46. Akram Salhi), Jeroen van der Wal (73. Ali Khaldi), Qjell Krolis, Marouane Bakour

Derde Divisie
Het is nu uithuilen en opnieuw beginnen, vanaf augustus in de Derde Divisie. Zeker is dat Barendrecht daar ook weer Jong Almere tegen komt, want ook zij degraderen. VVSB en FC Lienden spelen nacompetitie om behoud. AFC werd kampioen. In de Derde Divisie ging de titel naar Noordwijk. ASWH en Hoek spelen nacompetitie om een plek in de Tweede Divisie. In de Derde Divisie treft Barendrecht straks uiteenlopende ploegen, van Hoek en Stedoco tot aan de verre opponenten Jong FC Groningen, Harkemase Boys en ONS Sneek. Ook de bollenploegen Quick Boys, FC Lisse en Ter Leede worden tegenstanders, net als Ajax, DVS’33, DOVO en VVOG. De definitieve indeling van de Derde Divisie volgt later.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.