BARENDRECHT NAAR KWARTFINALE FIDUS CUP NA ZEGE BIJ DONK

BVV Barendrecht heeft dinsdagavond de laatste acht bereikt van de Fidus Cup. In Gouda wonnen de rood/witten in het regiotoernooi met 5-1 van zaterdag-tweedeklasser DONK.

Robbert Olijfveld werd in Gouda de gevierde man aan de kant van Barendrecht. De topscorer zorgde binnen het kwartier voor een 1-0 voorsprong. DONK kwam in de eerste helft nog wel terug tot 1-1, maar nog voor rust was het opnieuw Olijfveld die Barendrecht weer aan de leiding bracht (2-1). In de tweede helft liep Barendrecht snel uit naar een comfortabele voorsprong. Binnen tien minuten zorgden Tren Drexhage, Jesper van den Bosch en opnieuw Robbert Olijfveld voor een 5-1 tussenstand. Daarin kwam in het restant van het duel geen verandering meer.

Door de zege bereikt Barendrecht de laatste acht van de Fidus Cup. In de kwartfinale treffen de rood/witten in Excelsior Maassluis een tegenstander van formaat. De Tweede Divisionist won met 3-0 van Poortugaal en incasseerde ook in de eerste drie speelrondes nog geen doelpunt tegen respectievelijk RVVH (4-0), CVV De Zwervers (2-0) en ONA (10-0). Barendrecht speelt het duel tegen Excelsior Maassluis wel thuis, waarschijnlijk op dinsdag 18 april.