BARENDRECHT: NOG MEER WIND TEGEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is zaterdag opnieuw tegen een dikke nederlaag aangelopen. Op het eigen sportpark De Bongerd werd het tegen De Treffers 0-3. De ploeg van trainer Jack van den Berg voetbalde af en toe aardig mee, maar als het er op aankwam gaf het elftal van vooral ‘jonkies’ niet thuis.

Het is het verhaal van het seizoen waarin het vaak tegen zit, maar ook het gebrek aan kwaliteit hard aan het licht komt. Tot overmaat liep Delano a Cohen, toch fit verklaard voor het duel met De Treffers, een rode kaart op. Hij protesteerde twee keer tegen een hoekschop en mocht na een uur inrukken. Het stond toen 0-1, na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Verder wonnen de concurrenten FC Lienden en VVSB, het duo kwam dichterbij.

Trainer Van den Berg moest toch al puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Langs de kant stond het (geblesseerde) drietal Max van Dijk, Ramy Salem en Daniel Esajas. Duidelijk is dat Barendrecht snakt naar hun terugkeer, al is bij Esajas niet duidelijk of dat nog dit seizoen zal zijn. Verder ontbrak de door Barendrecht zelf geschorste Emilio Samsey na het spuugincident bij HFC, ook Ilyas Oulad Ali was afwezig. Op het middenveld maakte nieuwkomer Akram Salhi zijn debuut, de transfervrije speler kwam eerder uit voor Jong FC Twente, Jong Sparta en Alexandria’66.

Op De Bongerd stond een fikse wind die het spel danig beïnvloedde. De beginfase was voor Barendrecht met kansen voor Ali Khaldi en Danny Monster. De schoten gingen naast en over. Ze onderstreepten maar weer eens hoe zeer de rood-witten op zoek zijn naar een afmaker.
De Treffers kreeg ook mogelijkheden, maar stuitte steeds op de goed keepende Nick van der Ploeg die Barendrecht in de wedstrijd hield.
Rond het half uur begon rechtsachter Elson do Rosario Almeida aan een knappe rush die hem alleen voor Treffers-keeper Niels Kornelis bracht. Het laatste tikje of een passje opzij ontbrak, zodat het 0-0 bleef.

De eerste de beste kans aan de overkant ging er wel in. Niek Versteegen mocht op het randje van buitenspel doorgaan en tikte de bal door de benen van Van der Ploeg tegen de touwen, 0-1.

Ook na de rust weer hetzelfde spelbeeld. Barendrecht dat veel aan de bal was maar voorin geen vuist kon maken. Ali Khaldi had opnieuw een goede schietkans, maar vond Kornelis op zijn weg.

Na een uur kreeg De Treffers een hoekschop waar Barendrechter Delano a Cohen het niet mee eens was. Hij protesteerde bij de grensrechter en kreeg geel, de verdediger bleef echter doorzeuren en kon toen met rood naar de kant. Een oliedomme actie op een moment dat de ploeg hem juist zo hard nodig had.

Met tien man ging Barendrecht op zoek naar de gelijkmaker, maar voorin kregen de rood-witten geen poot aan de grond. Akram Salhi liet aardige dingen zien, maar een doelpuntenmaker is hij niet, net zo min als Irvingly van Eijma. Na de 0-2 van opnieuw Ruben Rodrigues een kwartier voor tijd was het duel wel gespeeld. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-3 door Lowie van Zundert.

 

 

Jeffrey Aarts legt de bal na de eerste hoekschop terug. De daaropvolgende schoten op het doel worden geblokt.
Bas Mourits komt niet aan de bal om te koppen
Yarick Dorst wint duel op het middenveld
Nick van der Ploeg hield Barendrecht lang in de wedstrijd.
De technisch begaafde nieuwkomer Akram Salhi kon Barendrecht ook niet aan doelpunten helpen.
Elson do Rosario Almeida op snelheid na een lange rush de zestien in, maar komt niet tot scoren.
De domme actie van Delano a Cohen, blijven protesteren, leverde hem twee maal geel (rood) op.

 

Danny Monster haalt de inzet van Ruben Rodrigues van de doellijn.
De rebound wordt door Niels Versteegen hard binnen geschoten, 0-2
Irvingly van Eijma passeert voor de dugout tegenstander

Barendrecht – De Treffers 0-3 (0-1)
35. Versteegen 0-1, 73. Versteegen 0-2, 83. Van Zundert 0-3
Scheidsrechter: De Winter. Rode kaart: A Cohen (2x geel). Gele kaarten: Geen.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Aarts, A Cohen, Van Deelen; Dorst (79. Van der Wal), Monster, Salhi (74. Krolis); Khaldi (74. Martijn), Van Eijma en Mourits.
Opstelling De Treffers: Kornelis; Keukens, Janssen, Sirvania, Hendriks; Rodrigues (80. Langeveld), Mees, Van de Beek (74. Op den Camp); Maertzdorf, Van Zundert en Versteegen (83. Jankovic).

Zestiende
Barendrecht blijft zestiende in de Tweede Divisie met 17 punten uit 20 wedstrijden. De rood-witten zagen De Treffers afstand nemen van de gevarenzone en FC Lienden en VVSB door winst dichterbij komen. De stand onderin is nu: 13. De Treffers 20-27, 14. Scheveningen 21-18, 15. Jong Almere 21-18, 16. Barendrecht 20-17, 17. FC Lienden 21-14 en 18. VVSB 21-10. De onderste twee gaan er direct uit, waarbij aangetekend moet worden dat er een ‘jonge’ profclub sowieso uit gaat. Op dit moment is dat Jong Almere. Twee andere ploegen spelen nacompetitie.

Scheveningen
Volgende week zaterdag speelt Barendrecht in en tegen Scheveningen een kelderkraker van jewelste. Op sportpark Houtrust wordt om 14.30 uur afgetrapt. Eerder dit seizoen won Barendrecht thuis op De Bnogerd met 3-0 van de ploeg waar na de winterstop Donny Navajas Sanchez is neergestreken.

Samenvatting en reacties
De samenvatting en reactie vindt u hier.