BARENDRECHT ONDER-23 WINT OOK VAN UNA EN BLIJFT ONGESLAGEN

Het Onder-23 team van BVV Barendrecht boekte zaterdag een knappe overwinning op UNA Onder-23. Daarmee boekten de rood/witten hun derde zege in de vier duels waarin de voorjaarscompetitie onderweg is.

Met het Brabantse UNA troffen de Barendrecht-talenten een eerstedivisie-kampioen van de najaarscompetitie. Dat was goed te zien, want door makkelijk en in hoog tempo te combineren drukte UNA de Bongerdbewoners terug in de verdediging. Na 25 minuten leverde dat de Brabanders een 0-1 voorsprong op.

Na de speelwijze te veranderen door compacter en op counter te gaan spelen, ontstonden er direct goede kansen voor Barendrecht. Twee daarvan werden benut: eerst strafte Christian Bellassai een verdedigingsfout af (1-1) en vlak daarna was Alejandro Dullemond met een schot in de bovenhoek het eindstation van een goed uitgespeelde counter (2-1). Barendrecht ging dus alsnog rusten met een voorsprong. Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Een goed combinerend UNA kreeg nog wel een grote kans op de gelijkmaker, maar de inzet eindigde op de lat. Op haar beurt verzuimde Barendrecht Onder-23 het duel uit een counter in het slot te gooien, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.

Gescoord werd er echter niet meer op De Bongerd, waardoor Barendrecht Onder-23 nog altijd ongeslagen is met 10 punten uit 4 duels. Zaterdag wacht opnieuw een mooi affiche, als de Barendrecht-beloften op bezoek gaan bij de leeftijdgenoten van HHC Hardenberg. Bij winst nemen de rood/witten de koppositie over van DVS’ 33 Onder-23, dat met een wedstrijd meer één punt voorsprong heeft op Barendrecht.