BARENDRECHT TOONT HERSTEL: WINST TEGEN UNA

Barendrecht heeft zich zaterdag goed hersteld van de nederlaag tegen AWC. Op het eigen sportpark De Bongerd wonnen de rood-witten met 3-1 van UNA.

Met de Brabanders trof de ploeg van trainer Leen van Steensel een sterke ploeg tegen wie het lastig spelen was. Barendrecht begon met Joey Jongman op de bank, ook was de zieke Brent Vugts afwezig. Aness Serghini keerde terug van een schorsing. Olek Mrowicki stond in de basis.

Het begin voor de thuisploeg was dramatisch. Al na twee minuten glipte Sten Senders door de rood-witte defensie en zette UNA op 0-1. Een dreun voor Barendrecht dat in deze fase met moeite overeind bleef. Brian Boogers miste twee keer voor keeper Bradly van der Meer, zodat het duel niet al vroegtijdig werd beslist.

Daar kwam na een half uur zo maar ineens verandering in. Nadir Jouhri, de linker verdediger uit de eigen jeugd, rukte op en haalde verwoestend uit. De pegel eindigde in de kruising, 1-1. Het was alweer het tweede doelpunt van de 19-jarige Hogeschool-student dit seizoen. Voor de KNVB-beker mikte hij tegen Genemuiden ook al van afstand raak.

Barendrecht putte hoop uit de gelijkmaker en ging op jacht naar meer. Dat bleef uit ondanks kansen voor Serghini en Robbert Olijfveld.

Regen en kunstlicht
In de rust gingen de hemelpoorten open en kwam de regen met bakken uit de hemel. Er hoefde niet meer te worden gesproeid op het kunstgras. Er kwam snel een mogelijkheid voor Luc Dielhof, hij schoot vrij voor doel over.

Nadat het kunstlicht aan was gegaan, kwam Barendrecht op voorsprong. Olijfveld was eindelijk een keer los van kwelgeest Yoeri Sijbers en tikte de 2-1 binnen.

Barendrecht was nog niet van UNA af, want de Brabanders bleven gevaarlijk. Sten Senders knalde over. In de slotfase werd er volop gewisseld, bij Barendrecht kwamen Sam van de Kreeke en Tren Drexhage in het veld voor Serghini en Mrowicki. Beide invallers waren nog dicht bij een succes.

Aan de overkant kreeg Boogers nog een goede kans, hij schoot voorlangs. In de extra tijd maakte Olijfveld aan alle onzekerheid een einde, hij prikte de 3-1 binnen, zodat Barendrecht de eerste drie punten van dit seizoen pakte.

De ver uit zijn doel gekomen Bradly van der Meer wordt al in de 2e minuut verrast door Sten Senders , 0-1.
Olek Mrowicki passeert Louisben Jagt op snelheid.
Nadir Jouhri op weg naar de gelijkmaker, hij schoot de bal verwoestend hard in de kruising.
Timo de Graaf voorkomt een counter door Juul Respen van de bal af te zetten.
Luc Dielhof krijgt een kans in de zestien en schiet hard over.
Romano van der Stoep zet druk bij het uitverdedigen van Bassou Boulghalgh.
In de stromende regen schiet Robbert Olijfveld Barendrecht op voorsprong, 1-2
Taner Bayram toonde zich een waardig vervanger van de geblesseerde Joey Jongman.
Invaller Sam van der Kreeke houdt de bal met kunst en vliegwerk binnen voor de bank.
Robert Olijfveld krult in de extra tijd de bal in de verre hoek en stelt de overwinning veilig, 1-3.

 

Barendrecht-UNA 3-1 (1-1)
2. 0-1 Senders, 30. 1-1 Jouhri, 53. 2-1 Olijfveld, 90+3. 3-1 Olijfveld.
Scheidsrechter Van Zuilichem. Gele kaart: Senders (UNA).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster, Jouhri; Dielhof, Bayram, Van der Stoep; Mrowicki (82. Drexhage), Olijfveld en Serghini (78. Van de Kreeke).
UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, Wielinga, Jagt; Horsten (70. Van Schoonhoven), Boulghalgh, Boogers; Senders, Respen (65. Van den Akker) en Faber (82. Tielemans).

Stand
In de Derde Divisie B is Groene Ster met 6 uit 2 de nieuwe koploper. Barendrecht heeft 3 punten en is een middenmoter. Er worden zondag nog drie wedstrijden gespeeld.

Sportlust’46
Barendrecht speelt zaterdag tegen een oude bekende: Sportlust’46. In Woerden wordt om 15.00 uur getrapt. Sportlust won zaterdag in en tegen Meerssen en heeft nu 4 punten.