BARENDRECHT VROUWEN 1 EN JONG SPARTA DELEN DE PUNTEN

Vrouwen 1 heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet kunnen winnen. In een goede wedstrijd kwamen onze dames niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong Sparta Rotterdam VR1.

Na een aftastend begin en met Jong Sparta wat meer in balbezit, kregen onze dames na een minuut of 10 wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal goede kansen voor Rachelle Ardon en Rebekka van Esch. Terwijl Jong Sparta nog geen echte doelpogingen had gekregen, was hun eerste kans na ruim een half uur spelen direct raak. Zo stonden onze vrouwen enigszins onverdiend op een 0-1 achterstand.

Vlak voor rust kreeg Barendrecht nog een kans. Een goede actie en voorzet van Michelle Stubbs, vlak voor de rust, werd door Rachelle Ardon bijna nog binnen gekopt.

Na rust gingen onze dames op zoek naar de gelijkmaker. Rebekka van Esch schoot eerst vanaf een meter of 17 nog op de lat en een paar spelmomenten later werd een schot van haar uit het doel gewerkt door de keepster.

Nog geen paar minuten later was het weer Rebekka van Esch met een goede voorzet vanaf de linkerkant deze bereikte in het zestienmetergebied Mischa Lima die de bal op de paal schoot. De rebound kwam uiteindelijk weer voor de voeten van Mischa Lima en de ingelopen Michelle Stubbs gelukkig werd de bal nu wel in het doel van Jong Sparta geschoten. Na vijf minuten in de tweede was de stand weer gelijk 1-1.

Beide ploegen gingen op zoek naar de overwinning en de grootste kans was voor de rood-witten. Nina Reitsma hield de bal op de achterlijn knap binnen en gaf de bal voor op de mee opgekomen Rachelle Ardon die de bal op de borst controleerde en vervolgens de bal op de lat schoot. Er volgende nog wat kansjes een schot van Nina Reitsma miste doel en ook Mischa Lima schoot een bal net naast.

Uiteindelijk moesten beide ploegen tevreden zijn met een punt, alhoewel er voor Barendrecht wel meer in had gezeten.

BVV Barendrecht VR1 – Jong Sparta Rotterdam 1-1 (0-1)
Doelpunten: 50’ 1-1 Michelle Stubbs.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Mackenzie Poleij, Elaine Fertoute (67’ Madeleine Pols); Rebekka van Esch, Mischa Lima, Sienna Shew-Atjon (46’ Merel Huizer); Athina van Bolhuis (55’ Nina Reitsma), Rachelle Ardon, Michelle Stubbs (72’ Eva van der Toorn).

Achtste
Na dit gelijkspel blijven onze vrouwen op de achtste plek in de Hoofdklasse-A met 13 punten uit 12 wedstrijden.

S.C. Stiens VR1
De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas volgende maand. Op zaterdag 2 maart staat wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen S.C. Stiens VR1. De uitwedstrijd werd een 1-1 gelijkspel. Op Sportpark De Bongerd wordt er om 12:15u afgetrapt. Tussendoor oefenen onze Vrouwen nog tegen VVOR VR1 (16-02) en Jong ADO Den Haag (16-02), beide uitwedstrijden.