BARENDRECHT ZAKT WEG UIT TOP 3 NA NEDERLAAG TEGEN HARKEMASE BOYS

Barendrecht leed zaterdag opnieuw een nederlaag in de Derde Divisie. Na het 3-2 verlies bij ACV was nu Harkemase Boys op De Bongerd met 2-1 te sterk. De ploeg van trainer Leen van Steensel mist in de beslissende fase van de competitie de grote vorm en zakt weg uit de top drie. De titelambities kunnen van tafel, de afstand met de nieuwe koploper ACV bedraagt inmiddels negen punten.

In een nogal ongelukkig duel kreeg Barendrecht zaterdag tot overmaat van ramp ook nog twee rode kaarten: doelman Bradly van der Meer en spits Robbert Olijfveld. De rood/witten eindigden de wedstrijd met negen man.

Van Steensel kon zaterdag geen beroep doen op linksachter Anass Marshalmi. Nadir Jouhri was zijn vervanger en hij deed dat niet onverdienstelijk. Voor de rest stonden de vertrouwde namen aan de aftrap. De van een blessure herstellende Aness Serghini zat weer op de bank.

In een rommelig duel bleek het laaggeplaatste Harkemase Boys een gedegen tegenstander. De Friezen waren zeker niet de mindere dan Barendrecht en kwamen na een half uur op 0-1 door een fraaie treffer van Jhurry Margaritha. Hij passeerde Van der Meer met een gave boogbal in de kruising. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar doelpogingen van onder meer Tren Drexhage die geen succes hadden.

Gelijk
Na de pauze stond er een ander Barendrecht. Max van Dijk en Tren Drexhage hadden plaats gemaakt voor Romano van der Stoep en Sam van der Kreeke. Zij stonden na vijf minuten aan de basis van de gelijkmaker. Van der Kreeke kopte een pass van Van der Stoep door naar Marouane Bakour die via de lat binnen knikte, 1-1.

Zo leek het dan toch goed te gaan komen voor Barendrecht, maar nog geen minuut later stond de wedstrijd volledig op zijn kop. Bradly van der Meer kwam wild uit en raakte daarbij Margaritha. De zwak fluitende arbiter Prick zag er een rode kaart in voor de Barendrecht-keeper. Dus moest Michael Bekkers onder de lat invallen. Slachtoffer van de wissel werd Bakour, waarmee er dus een  aanvaller van het veld werd gehaald.

Lang hield Barendrecht niet stand met tien man, want na ruim een uur kopte Milan de Koe uit een hoekschop de 1-2 binnen. De rood/witten probeerden het nog wel, maar kregen maar geen grip op de taaie Friezen. Alsof er nog niet genoeg tegenslag was, een kwartier voor tijd liep Robbert Olijfveld tegen zijn tweede gele kaart aan. Dus moest Prick weer een rode prent tonen aan een Barendrechter. Met negen tegen elf was de wedstrijd wel gespeeld.

Gilmaro van de Werp, ingevallen voor Stanley Husen, moest al snel weer geblesseerd van het veld. Jesper van den Bosch was zijn vervanger. In de extra tijd kreeg Barendrecht zelfs nog een hoekschop, Bekkers ging mee naar voren, maar de bal viel niet goed om nog kans te maken op de eventuele gelijkmaker. Barendrecht verloor zo opnieuw en haakt af bij de echte top van de Derde Divisie.

Robbert Olijfveld legt de bal achter de Harkemase Boys verdediging.
Tren Drexhage speelt de bal terug aan de zijlijn.
Nadir Jouhri is twee tegenstanders te snel af.
Marouane Bakour scoorde zijn twaalfde competitie treffer tegen Harkemase Boys.
Arbiter Prick trekt een rode kaart voor een wilde actie van Bradley van der Meer. Michael Bekkers maakt zich klaar voor een invalbeurt.
Lang hield Barendrecht niet stand met tien man, na ruim een uur kopte Milan de Koe uit een hoekschop de 1-2 binnen.
Tim Eekman wordt van de bal afgezet in de zestien van Harkemase Boys.
Sam van der Kreeke passeert voor de ogen van trainer Leen van Steensel Dennis Hoekstra.
Een dieptepass op Romano van der Stoep gaat te hard.
Met negen man strijden Joey Jongman en Tim Eekman voor de gelijkmaker. Ook Robbert Olijfveld werd na 2x geel met rood van het veld gestuurd.

Barendrecht – Harkemase Boys 1-2 (0-1)
33. 0-1 Margaritha, 50. 1-1 Bakour, 63. 1-2 De Koe.
Scheidsrechter Prick: rode kaarten: Van der Meer en Olijfveld (Barendrecht), gele kaarten: Monster, Jongman en Van Steensel (Barendrecht), De Graaf en Margaritha (Harkemase Boys).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen (71. Van der Werp/82. Van den Bosch), Van Dijk (46. Van der Stoep), Jouhri; Vorthoren, Jongman, Monster; Bakour (54. Bekkers), Olijfveld en Drexhage (46. Van de Kreeke).
Opstelling Harkemase Boys: Spoor; Hoekstra, De Koe, Achuna, De Graaf, Deuling (79. Fernando), Hazewinkel, Slort, Adams (66. Hardenberg), Margaritha en Dijkstra.

Vierde
Barendrecht zakt naar de vierde plaats in de Derde Divisie met 47 punten uit 27 wedstrijden. ACV won de topper bij GVVV en is nu de nieuwe leider met 56, GVVV volgt met 53. Stedoco wipt over Barendrecht heen en is nu derde met 49 punten. Er zijn nog zeven duels te gaan.

Volendam
Komende zaterdag (8 april) speelt Barendrecht weer uit, bij Volendam. In het Palingdorp wordt om 14.30 uur afgetrapt. De week daarna komt Staphorst naar De Bongerd.

Samenvatting (met dank aan Harkemase Boys)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden