BVV BARENDRECHT JO19-2 KAMPIOEN NA WARE THRILLER

Afgelopen zaterdag is JO19-2 kampioen geworden. Het team van trainers Brian van Houten en Peter van Loo promoveert daarmee naar de hoofdklasse.

Waar de eerste seizoenshelft nog met moeite plaatsing voor de promotieklasse werd bereikt, hebben de rood/witten op het juiste moment gepiekt. Met een competitiereeks van W7 – G2 – V1 in de competitie mochten de getalenteerde junioren zich opmaken voor de onvergetelijke kampioenswedstrijd in Middelharnis tegen De Jonge Spartaan.

De winst op De Jonge Spartaan JO19-1 was zeker geen formaliteit. Nadat JO19-2 2 weken eerder al het kampioenschap binnen had kunnen halen, maar toen werd er helaas verloren van Feyenoord JO19-2, stond de spanning er nu volledig op. De ploeg van trainersduo Brian van Houten en Peter van Loo begon sterk en gaf direct druk vooruit. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen en in de tiende minuut tot een strafschop. Joost van Eck legde aan en miste in eerste instantie, maar de keeper kwam te vroeg van de lijn, waardoor Joost een tweede kans kreeg. Deze ging feilloos binnen 0-1. Ondanks de gierende zenuwen wist Barendrecht met een voorsprong te gaan rusten.

Ondanks een overwicht en kansen voor Barendrecht werd de gelijkmaker gemaakt, ook via een penalty. Korte tijd later en na een spaarzame uitbraak scoorde de thuisploeg 2-1. Door de achterstand moest Barendrecht alles uit de kast halen. In de 85e minuut wist de naar links gestuurde Hamza Bakour fraai naar binnen te kappen en de bal in de verre hoek te schuiven 2-2. Dit leek na een aantal geweldige reddingen van de Spartaanse keeper de eindstand te gaan worden. Twee minuten voor het eindsignaal kwam Hamza opnieuw van links op en stond oog in oog met de keeper. Door de bal breed te geven op Jeremy Jonker kon deze het kampioenschap met 2-3 naar binnen schuiven.

Een zinderende seizoensafsluiting, met een finalewedstrijd die de junioren altijd bij zal blijven. Maar bovenal een prachtig en dik verdiend resultaat. Er is hard voor geknokt, waarbij iedereen alles heeft gegeven. Bovendien heeft JO19-2 de halve finale van de KNVB Beker bereikt. Door hun klasse te tonen is JO19-2 de nieuwe terechte kampioen van de 1e klasse.

Op de kampioensfoto (boven):
Staan van links naar rechts: Hamza Bakour, Peter van Loo (trainer), Brian van Houten (trainer), Ivo Anderiesse, Joost van Eck, Niels van der Tholen, Arjen Zwaal, Tim Engelman, Dennis van der Wal, Pieter Scheepe, Niek Meijer, Jeremy Jonker, Ron Botterhuis.
Zittend van links naar rechts: Kacem Ayari, Akshay Ramlal, Rayane Bawa , Gijs Blaas, Germain Lubeya.