RON SCHAAP NIEUWE HOOFDTRAINER VROUWEN 1 BVV BARENDRECHT

Al eerder werd bekend dat de samenwerking rondom het Eredivisie-vrouwenteam tussen Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht volgend seizoen in goed overleg wordt beëindigd. Beide clubs gaan afzonderlijk verder, waardoor BVV Barendrecht vrouwen 1 volgend seizoen zal uitkomen in de Hoofdklasse. Aangezien Sanne Dekkers heeft aangegeven volgend seizoen niet meer beschikbaar te zijn als hoofdtrainster van BVV Vrouwen 1, is de club op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrain(st)er. Met het aanstellen van de 36-jarige Ron Schaap heeft BVV Barendrecht deze gevonden.

Ron heeft al op jonge leeftijd gekozen voor een rol als trainer en brede ervaring opgebouwd als oefenmeester van diverse jeugdselectieteams bij SVW in Gorinchem. Mede doordat de ontwikkeling van de snelst groeiende tak binnen de voetbalsport hem enorm aansprak, maakte heeft hij zeven jaar terug de bewuste overstap naar het vrouwenvoetbal. De laatste vier jaar was hij succesvol hoofdtrainer van VV Peursum Vrouwen 1. Ron werkt al vele jaren tot wederzijdse tevredenheid samen met Matthieu van Meteren, dus BVV Barendrecht is blij dat ook Matthieu volgend seizoen de rol van assistent-trainer bij het vrouwen 1 team van de BVV gaat vervullen.

De club is ervan overtuigd dat Ron en Matthieu met hun ervaring, enthousiasme en gedrevenheid een positieve en belangrijke bijdrage gaan leveren aan onze sportieve ambities en het structureel verder uitbouwen van het meisjes/vrouwen voetbal binnen onze club. Wij wensen Ron en Matthieu veel plezier en sportieve successen bij BVV Barendrecht.