RUIME OVERWINNING VROUWEN 1 TEGEN KNICKERBOCKERS

De vrouwen van Barendrecht hebben zaterdag overtuigend gewonnen van de vrouwen van The Knickerbockers uit Groningen. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk een gemakkelijke 4-1 overwinning voor onze dames.

Voor beide ploegen was het de eerste helft even wennen aan de harde wind die schuin over het veld stond. Barendrecht kon uiteindelijk het beste met de omstandigheden omgaan, er werd zelfs bij vlagen zeer goed gevoetbald door onze dames.

Waar het voor Barendrecht normaal lastig is om kansen te creëren en deze ook te benutten werden dit keer in de eerste helft, met de wind in de rug, veel kansen gecreëerd en ook benut. Met een onvervalste hattrick binnen 15 minuten van Michelle als resultaat. Na zelf goed doorzetten, schoot Michelle vanaf de linkerkant de bal met rechts hard in de korte hoek (1-0). Acht minuten later was het weer raak: na een goede combinatie met Miesha op de rand van het zestienmetergebied, schoot Michelle de bal wederom vanaf de linkerkant met rechts raak (2-0). Vlak voor rust was het voor de derde keer Michelle die, na een goede individuele actie van Kimbereley aan de rechterkant, de bal voor haar rechterbeen kreeg en de bal in de verre hoek plaatste om zo de 3-0 ruststand op het bord te zetten.

Na de rust, met de wind schuin tegen, was het voor de rood/witten wat lastiger om in het spel te komen. Barendrecht werd, mede door de hard wind, door de gasten uit Groningen op de eigen helft vastgezet. Toen de bal door de wind wat bleef hangen in het doelgebied werd het 3-1. Maar echte grote kansen werden er uiteindelijk niet meer gecreëerd door de vrouwen van de Knickerbockers.

Uiteindelijk kreeg Barendrecht weer meer de controle over de wedstrijd en werd deze rustig uitgespeeld. Het slotakkoord was dan ook voor Barendrecht. Rebekka legde de bal klaar voor de opkomende Iris en die twijfelde niet en schoot de bal van ruim 20 meter in het doel. Daarmee was de eindstand van 4-1 een feit.

BVV Barendrecht VR1 – The Knickerbockers 4-1 (3-0)
Doelpunten: 30. 1-0 Michelle Stubbs, 38. 2-0 Michelle Stubbs, 45. 3-0 Michelle Stubbs, 79. 4-1 Iris Zoon.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Mackenzie Poleij (17. Sasha Leemans), Merel Huizer, Eva van der Toorn; Diede van der Knaap (75. Elaine Fertoute), Miesha Leemans, Sienna Shew-Atjon (75. Madeleine Pols); Kimberley Greven, Rebekka van Esch, Michelle Stubbs (46. Emma Kocabas).

Zesde
Door de overwinning op The Knickerbockers zijn onze dames gestegen naar de zesde plaats. Met 24 punten uit 17 wedstrijden staat Vrouwen 1 nu qua punten gelijk met de Reiger Boys, maar de dames uit Heerhugowaard hebben helaas een beter doelsaldo.

SSS
Zaterdag 1 april staat de belangrijke uitwedstrijd tegen het SSS op het programma. Bij een overwinning doen onze dames volop mee om de derde periode en komt de top 5 in de Hoofdklasse A ook in zicht. De aftrap is om 12.30 uur op veld 2 op sportpark SSS in Klaaswaal.