VOORMALIG BVV-SPEELSTER MARY FOWLER IN ACTIE TEGEN LEEUWINNEN

Afgelopen week speelde Mary Fowler haar tweede en derde interland voor het Australisch nationaal vrouwenelftal. Nadat zij in 2018 als 15-jarige (!) speelster haar officiële debuut maakte tijdens het WK voor vrouwen, mocht zij deze week daar eindelijk een mooi vervolg aan geven met interlands tegen Duitsland en Nederland. Ondanks een minder Australisch resultaat was het mooi om haar weer te zien voetballen op de Nederlandse velden.

Mary Fowler verhuisde in 2014 met haar familie naar Nederland en melde zich al vrij snel aan bij BVV Barendrecht (zie foto onder). Met ontzettend veel passie en inzet liet zij iedere voetballiefhebber smullen van haar voetballende kwaliteiten. Twee jaar lang liet zij met haar fluwelen techniek menig voetballer haar hielen zien en wist zij met haar prachtige traptechniek vaak het net van de tegenstander te vinden.

Nadat haar broer Quivi een profcontact tekende bij de beloften van Vitesse verhuisde de familie richting het oosten van het land en vertrok Mary helaas bij de BVV. Niet veel later kwam zij uit voor Adelaide uit Australië en inmiddels is zij als 18-jarige basisspeelster geworden bij Montpellier in Frankrijk.

Ook op de BVV zien wij naast de reguliere dames- en meidenelftallen steeds vaker getalenteerde dames op hoog niveau tussen de jongens voetballen. Zo spelen op dit moment Nienke Mulder (O15), Imara Schutte (O13), Noah Bloem (O12) en Jailey Bernard (O11) allen op het hoogste niveau bij de BVV. Nienke Mulder zal komend seizoen zelfs uitkomen voor de beloften van Feyenoord. Wie weet zien we ook haar nog eens terug op TV!