VROUWEN 1 WINT IN EIGEN HUIS VAN KOPLOPER BE QUICK ‘28

Een goed georganiseerd en geconcentreerd spelend Vrouwen 1 heeft afgelopen zaterdag Be Quick ’28 VR1 de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. Op een zonnig Sportpark De Bongerd werd tegen de koploper verdiend met 2-0 gewonnen.

In de beginfase was Barendrecht nog zoekende en dat resulteerde in een overwicht voor de gasten uit Zwolle, maar tot kansen leidde dat niet. De eerste echte grote kans was wel voor Be Quick ’28, maar Leah van der Weele wist met goede redding haar doel schoon te houden.

Halverwege de eerste helft kwam Barendrecht beter in haar speel. Er werd geconcentreerd en compact verdedigd en af en toe fel afgejaagd. Hierdoor kwamen er zelfs wat mogelijkheden voor de thuisploeg.

Na een onderbreking van ruim 5 minuten wegens een ernstige blessure aan de kant van de tegenpartij werd meteen de draad weer opgepakt door onze dames. Vlak voor rust was er nog een goede kans om de score te openen Sienna Shew-Atjon haar schot werd echter geblokt en de rebound van Rachelle Ardon ging naast.

In de blessuretijd was het uiteindelijk toch raak. Mischa Lima probeerde met een mooie pass Rachelle Ardon te bereiken. Deze pass was net iets te hard maar, met behulp van de keepster en een verdedigster van Be Quick ’28, belandde de bal uiteindelijk toch nog voor de voeten van Rachelle Ardon, die de bal beheerst richting het lege doel schoot en tergend langzaam rolde de bal het doel in. Zo gingen onze dames met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft ging Be Quick ’28 direct op zoek naar de gelijkmaker en kregen binnen 3 minuten al meteen een goede kans. Maar dankzij een redding van Leah van der Weele en een rebound die over het doel van Barendrecht vloog, bleef de 1-0 voorsprong nog op het bord staan. De koploper kreeg hierna geen echte uitgespeelde kansen meer en Barendrecht nam al strijdend het heft weer in handen.

Na wat kleine mogelijkheden voor het doel van Be Quick ’28 was het in de 62e minuut Mischa Lima die op de linkerflank haar directe tegenstandster er op snelheid uitliep. De achterlijn haalde en met een goede voorzet Athina van Bolhuis, die vanaf de tweede paal het doelgebied kwam invliegen, wist te bereiken. Ze kopte de bal hard langs de keepster en bekroonde zo een hele mooie aanval met een doelpunt, 2-0 voor Barendrecht.

Ondanks de voorsprong bleven onze dames gedisciplineerd en geconcentreerd spelen. Hierdoor was het voor de gasten uit Zwolle erg lastig om nog iets te creëren. Zo boekte Vrouwen 1 na twee nederlagen in de competitie een hele mooie overwinning.

BVV Barendrecht VR1 – Sporting ’70 VR1 2-0 (1-0)
Doelpunten: 45’+2 1-0 Rachelle Ardon. 62’ 2-2 Athina van Bolhuis
Geel: Athina van Bolhuis, Mischa Lima
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Elaine Fertoute, Merel Huizer, Eva van der Toorn; Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon, Rebekka van Esch; Athina van Bolhuis (77’ Nina Reitsma), Rachelle Ardon, Mischa Lima (69’ Madeleine Pols).

Achtste
Ondanks de overwinning staan onze vrouwen nog steeds op de achtste plek in de Hoofdklasse-A met 8 punten uit 6 wedstrijden.

Berkum VR1
Zaterdag 18 november staat de uitwedstrijd tegen Berkum VR1 uit Zwolle op het programma. Op Sportpark de Vegtlust wordt er om 14:45u afgetrapt.